logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto II 2000 - Centralny zamek działa tylko przy zapłonie, nie z kluczyka

chudy_103 02 Gru 2015 11:40 2892 5
REKLAMA
  • #1 15203889
    chudy_103
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,
    niedawno kupiłem Fiata Punto II (5 drzwiowy rocznik 2000 wersja S) i niestety mam problem z centralnym zamkiem. Sprawa wygląda tak, że po prostu nie działa. Po przekręceniu kluczyka w drzwiach zamykają się tylko drzwi w których przekręcę kluczyk (tak samo jest z otwieraniem). Natomiast po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon centralny zamyka wszystkie drzwi, a po zgaszeniu silnika otwiera. Kluczyk mam oryginalny Fiata bez pilota i centralny podejrzewam, że też jest fabryczny.
    Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15203910
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4422
    Problem jest w lewych drzwiach. Albo mikrostyki, albo połamana wiązka w przelotce, pomiędzy drzwiami a karoserią. Od przelotki bym zaczął.
  • REKLAMA
  • #3 15204933
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6461
    chudy_103 napisał:
    Natomiast po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon centralny zamyka wszystkie drzwi
    To wskazuje, że sterownik nie jest fabryczny. Nie wiem czy w PII w ogóle było autoclose, a nawet jeśli tak to nie po włączeniu zapłonu, a dopiero po przekroczeniu 20km/h.
  • REKLAMA
  • #4 15207331
    chudy_103
    Poziom 10  
    Pawel wawa napisał:
    Problem jest w lewych drzwiach. Albo mikrostyki, albo połamana wiązka w przelotce, pomiędzy drzwiami a karoserią. Od przelotki bym zaczął.

Wiązki w drzwiach są w porządku.

Dodano po 3 [minuty]:

tzok napisał:
    chudy_103 napisał:
    Natomiast po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon centralny zamyka wszystkie drzwi
    To wskazuje, że sterownik nie jest fabryczny. Nie wiem czy w PII w ogóle było autoclose, a nawet jeśli tak to nie po włączeniu zapłonu, a dopiero po przekroczeniu 20km/h.

Sprawdziłem na sterowniku widnieje napis PREDATOR
  • REKLAMA
  • #5 15207379
    nece616
    Poziom 26  
    Ocena: 216
    Sprawdź czy w skrzynce bezpieczników masz obsadzony bezpiecznik o numerze 38. Jest to bezpiecznik fabrycznego centralnego zamka. Ten PREDATOR to na pewno nie alarm?
  • #6 15242116
    chudy_103
    Poziom 10  
    nece616 napisał:
    Sprawdź czy w skrzynce bezpieczników masz obsadzony bezpiecznik o numerze 38. Jest to bezpiecznik fabrycznego centralnego zamka. Ten PREDATOR to na pewno nie alarm?

Bezpiecznika 38 brak.
REKLAMA