Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamvonar napisał:zdarzenie wyzwalane w momencie zrównania się wartości licznika (TCNT2) z wartością w rejestrze Output Compare A (OC2A).
joker1309 napisał:licznik 2 sobie liczy od 0 do 255 ( 8 bitowy), obecna wartość w TCNT2. w OCR2A mogę ustawić wartość do jakiej ma liczyć i co ma zrobić jak do niej doliczy? Jak wybiorę 0 0 to to porównanie jest wyłączone i licznik liczy do przepełniania się ( i ustawi flagę przepełnienia ). Jak ustawie 1 0 czyli Clear OC2A on compare match to na tym bicie pojawi się 0, jak ustawie 1 1 czyli set to pojawi się 1, a jak ustawie 0 1 czyli toogle to zaneguje obecną wartość ? Dobrze zrozumiałem o co chodzi ?
joker1309 napisał:ten rejestr nad tabelką jest napis "non pwm mode" a jak nie ustawie bitu COM2B1 to wyjście OC2B nie działa w trybie PWM, jak to rozumieć?
joker1309 napisał:w rejestrze TCCR2A [...] Ustawia się jak to ma działać na 2 wejściach tak ? ( OC2A i OC2B - nie ma osobnego rejestru na OC2B? )
joker1309 napisał:edit: zauważyłem że jest jeszcze jedna tabelka :
datasheet napisał:The extreme values for the OCR2A Register represent special cases when generating a PWM waveform output in the fast PWM mode. If the OCR2A is set equal to BOTTOM, the output will be a narrow spike for each MAX+1 timer clock cycle.