logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

New Holland TS 115 - Brak reakcji WOM, kontrolka się nie zapala, schemat instalacji?

Gangstercs94 11 Gru 2015 01:01 6408 8
REKLAMA
  • #1 15229629
    Gangstercs94
    Poziom 8  
    Ocena: 12
    Witam:)
    Nie działa mi WOM w NH TS 115 nie zapala się wogóle kontrolka od załączonego WOM po wyciągnieciu włącznika. Ładowanie jest bo podnośnik działa, co może być przyczyną?Ma ktos może jakiś schemat instalacji ? skrzynia 16x16. Prosze o pomoc ;)
  • REKLAMA
  • #2 15240692
    manieek85
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Zacznij od sprawdzenia bezpieczników, przełącznika "grzybka" i ewentualnie przełączników zwalniających hamulec wom-u. Problem wygląda na ewidentnie elektryczny. Alternator też dobrze byłoby sprawdzić - to, że ładuje to nie wszystko - sterownik na podstawie sygnału z alternatora sprawdza poślizg sprzęgła wom, jeżeli ma nieprawidłowy sygnał z alternatora to w ogóle nie ruszy.
  • REKLAMA
  • #3 15240890
    Gangstercs94
    Poziom 8  
    Bezpieczniki dobre , przełącznik dobry bo prąd dochodzi tylko poźniej nie ma na cewkach prądu i teraz nie wiem która cewka jest odpowiedzialna za hamulec i aktywacje WOM. Ma ktoś może schemat instalacji tych zaworów który od czego ? są 4 od dołu będę wdzięczny za pomoc
  • #4 15240999
    manieek85
    Poziom 9  
    W TS-ie cewka od hamulca jest w skrzyni obok sprzęgła wom, sprawdź sobie jeszcze czujnik prędkości - jest na samym końcu przy wałku wom - zobacz czy nie uszkodzony mechanicznie, sprawdź złącze - wtyczka jest niedaleko od czujnika
  • #5 15241046
    Gangstercs94
    Poziom 8  
    A masz może schemat tych cewek co z prawej strony przychodzą na pokrywie pod stopniami bo chciałbym zobaczyc czy mają przejście ale nie wiem która od czego jest ?
  • REKLAMA
  • #6 15241139
    manieek85
    Poziom 9  
    kolego z prawej pod schodkami takie 4 szt obok siebie w rządku to cewki od sprzęgieł od C1 do C4. Jedna obok tych 4, troszkę wyżej to napęd przedni, obok pomp przed prawą zwolnicą masz blokadę, cewka hamulca wom jak pisałem jest wewnątrz - pozostaje znaleźć od załączania wom:)
  • #7 15241703
    Gangstercs94
    Poziom 8  
    A powiedz mi jak podam prąd na krótko do cewki od załączania to ruszy mi WOM czy ten hamulec będzie go trzymał?
  • REKLAMA
  • #8 15241820
    manieek85
    Poziom 9  
    będzie trzymał dopóki nie podasz napięcia też na cewkę hamulca. Ja na twoim miejscu bym nie kombinował w tym kierunku tylko bym się skupił co jest nie tak, że z kabiny nie działa. Sprawdź czujnik prędkości wom-u, a jak będzie ok to ja stawiam na alternator
  • #9 15242022
    Gangstercs94
    Poziom 8  
    Ok zrobię tak jak piszesz i zobaczę ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z nieaktywnym WOM w ciągniku New Holland TS 115, gdzie kontrolka nie zapala się po włączeniu. Inne funkcje, takie jak podnośnik, działają poprawnie. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, w tym sprawdzenie bezpieczników, przełącznika "grzybka", cewki hamulca oraz czujnika prędkości. Użytkownik poszukuje schematu instalacji cewek, aby zidentyfikować, która z nich odpowiada za aktywację WOM. Wskazano również na możliwość problemu z alternatorem, który może wpływać na działanie systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA