logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

passat b4 1.8 1994 r 75km lpg,nagle zgasł brak iskry nie odpala od kilku dni

seboovr6 11 Gru 2015 11:21 3660 6
REKLAMA
  • #1 15230236
    seboovr6
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich ,problem z passatem b4 1.8 pb/lpg ostatnio zgasł i nie chce zapalic ani na gazie ani na benzynie ,sprawdziłem swiece ,są mokre paliwo dochodzi ,ale nie ma iskry ,dodam , zewymieniłem kostke w stacyjce, aparat zapłonowy, kable ,swiece ,passat mial problem juz kiedys ale delikatny rano jak odpalilem to zapalal od strzała , ale jak go zgasilem zaraz po odpaleniu to trzeba bylo dlugo krecic zeby zapalil ,jak np nie gasilem i sie rozgrzal to elegancko od kopa ,ostatnio zgasł po kilku kilometrach jazdy i nie zapalil wogole ,za 30 minut sprobowalem i od strzała ,teraz juz calkiem jak zgasl tak nie pali tydzien ,prosze o jakies rady bo dziwne te przypadki
  • REKLAMA
  • #2 15230251
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4433
    Profil mechanik... Oprócz płakania coś sprawdziłeś w sprawie braku iskry? Zasilania? Moduł? Cewkę?
  • REKLAMA
  • #3 15230276
    seboovr6
    Poziom 9  
    przełożyłem cewke z innego sprawnego auta ,też nie pomogło ,potrzebuje kilka rad co jeszcze sprawdzic i gdzie zaglądnąć

Dodano po 1 [minuty]:

profil mechanik ,ale od ciężarowych aut, na elektronice sie nie znam
  • REKLAMA
  • #4 15230304
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6672
    Cewka z 3 pinami ? Na czarnym przewodzie masz mieć zasilanie sprawdzone kontrolką , nie ginące podczas kręcenia rozrusznikiem. Jeśli świece mokre aparat impulsy podaje obstawiam brak zasilania ew. ta cewka była lipna. Ew. jak masz wersję z osobnym modułem to on może byc padnięty.
  • #5 15230346
    seboovr6
    Poziom 9  
    sprawdzę jeszcze raz według rady ,jeżeli nie pomoże ,czy czujnik halla miałby cos wspolnego z tym brakiem iskry ,jak juz pisalem objaw byl taki ze kiedys jak zgasl na skrzyzowaniu to dopiero zapalił za 30 minut, ale wczesniej nie wolno było próbować odpalać,dodam jeszcze ,że jak zgasł juz na tydzien ,to zanim zgasł chodził jakby na 3 gary spadł z obrotów i juz nie zapalił do tej pory
  • REKLAMA
  • #6 15230352
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6672
    Jeśli podaje ci paliwo wtryskiwacz to hall jest ok. Sprawdz zasilanie cewki . Cewka z modułem na 3 piny?
  • #7 15230353
    seboovr6
    Poziom 9  
    tak jest cewka na 3 piny

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Passatem B4 1.8 z 1994 roku, który nagle zgasł i nie odpala ani na gazie, ani na benzynie. Sprawdził świece, które są mokre, co sugeruje, że paliwo dochodzi, ale nie ma iskry. Wymienił kostkę stacyjki, aparat zapłonowy, kable i świece. Wcześniej auto miało problemy z odpalaniem, ale po dłuższym kręceniu silnik zapalał. Użytkownik podejrzewa brak zasilania cewki zapłonowej lub uszkodzenie modułu. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia zasilania cewki oraz czujnika Halla, który może wpływać na brak iskry.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA