logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat b3 1.8 75km 92r nie zapala na benzynie, ani na lpg

gilo03 07 Lut 2012 19:28 2089 3
REKLAMA
  • #1 10510363
    gilo03
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam tak jak w temacie z góry zaznaczam ,że przeczytałem już masę postów na tym forum lecz żadne z zagadnień nie tyczyło się mojego problemu.

Mianowicie:
    Przejechałem swoim autem prawie 40km (na lpg) ,kiedy to zabrakło jakby prądu i auto zgasło.Po przyjechaniu do domu zauważyłem że znikła iskra ,po czym wymieniłem moduło-cewkę i cały moduł zaplonowy lecz iskry jak nie było tak nie ma ,kiedy to zauwałyłem przerwany kabelek od masy ,po jego przylutowaniu iskra się pojawiła. Po tych zabiegach próbowałem uruchomić silnik na benzynie, kompletnie się nie odzywa ani na zaciąg ani nawet na plaku(wręcz go wyrzuca z kolektora) ,na lpg "prawie łapie" ale nie zapala .Proszę o jakieś wskazówki Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 10510552
    SAAX
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    Miałem kiedyś podobny problem ze swoim, ściął się klinik na małym kółku rozrządu.
    Proponował bym sprawdzić ustawienie rozrządu, czy wszystkie znaczniki się zgadzają .
    Według mechanika zdarza się to podczas niskich temperatur i odpalania na biegu.
    Ja załatwiłem swojego na odpalaniu na biegu.
  • REKLAMA
  • #3 10512829
    gilo03
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    To mogło by się całkiem zgadzać ,bo podczas powrotu na lince do domu było -23'C, a z braku hamulców na wyłączonym zapłonie dochamowywałem biegiem...
  • #4 10514313
    SAAX
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    Jeżeli to będzie ścięty klin to nie kupuj nawet orginalnego kółka tylko poszukaj na szrocie. Ja założyłem made in Germany i po 2 miesiącach to samo.
REKLAMA