logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B3 1.8 LPG - Zanika prąd przy pompie paliwa, auto nie odpala na benzynie

chudy1111. 19 Kwi 2017 15:23 1059 3
REKLAMA
  • #1 16422021
    chudy1111.
    Poziom 2  
    Witam mam problem z passatem b3 passat nie chce chodzić na bezynie a dokładniej jak odpalę to odrazu zgasnie i juz więcej nie zagada. Zanika prąd przy pompie paliwa próbowałem na krótko ale nic to nie zmienia dalej nie pali chociaż dostaje bezyna . Na gazie jak zimny nie chce odpalać. Próbowałem różnych kabinacji zmienilem pompę cewkę zaplonowa oraz swiece nic nie pomoglo. Może ktos pomoze
  • REKLAMA
  • #2 16422140
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3430
    A sterowanie wtrysków jest?
  • REKLAMA
  • #3 16422331
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4431
    Kod silnika jaki? Pewnie problem w aparacie zapłonowym lub module zapłonu. Zakladam, że iskry też porządnej nie ma.
  • #4 16425573
    chudy1111.
    Poziom 2  
    Powiem panowie tak numeru silnika nie mam moduł tez zmienialem i bez zmian. Aparat zaplonowy w porządku przewody ok iskra jest. Powiem panowie tak jak udało mi się go odpalić na bezynie bo cos mu zaskoczylo to chodzil jak sie zagrzal to na gaz tez przelaczal. Po moich próbach odpalania na poczatku znalazłem sposób odlanczalem plus z akumulatora po pstrykalem pare razy i odpalal. Albo cos resetowalem nie wiem co bo podejrzalem u mechanika jak przy kopulce odlanczal kostkę i masowal środkowy kabel jakis czas tez dzialalo ale teraz tez to nie pomaga. Szukam jeszcze przekaźnika od zaplonu czy paliwa może to jego wina ale gdzie on jest?

Dodano po 5 [minuty]:

Odpowiem panu na pytanie sterowanie wtrysku czy jest a jak to można sprawdzić?
REKLAMA