logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Satel Integra64plus z GSM-LT2 i Ethm1plus na jednym porcie RS?

f-e-r-u 11 Gru 2015 13:18 1632 6
REKLAMA
  • #1 15230542
    f-e-r-u
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam
    Centrala i moduły jak w temacie. Składam czytam i problem ;)
    Oba moduły zaleca się podłączyć do RS, hmmm tylko jak na 1 porcie.
    Ogólne schemat ma być taki że:
    ETHM - działa w sieci lokalnej, programowanie,administracja itp
    GSM - ma powiadomić o zdarzeniach, zadzwonić oraz wysłać SMS,(w przypadku central INTEGRA Plus dodatkowo dostępna jest funkcja powiadamiania przy pomocy wiadomości SMS, których treść odpowiada opisowi w pamięci zdarzeń i instalator nie musi jej definiować)
    Monitoring zew. nie wchodzi teraz w grę, może później.
    ETHM uruchomiony po RS działa programowanie, wysyłanie @ itp.
    GSM uruchomiony po RS właśnie zaczął wysyłać zdarzenia po SMS :)

Czyli GSM musi być po RS z tego wynika że nie będę miał programowania po ETHM ?
  • REKLAMA
  • #2 15230631
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 614
    f-e-r-u napisał:
    Czyli GSM musi być po RS z tego wynika że nie będę miał programowania po ETHM ?

Zrezygnowałbym ze spinania RS modułu GSM i centrali na rzecz właśnie ETHM-1 Plus. Jeżeli chodzi o powiadomienie, to zastosować klasyczną konfigurację dla LT-1/2.
  • REKLAMA
  • #3 15230736
    f-e-r-u
    Poziom 11  
    W tej konfiguracji co przedstawiłem GSM działa, email, guardx, www działa tylko programowanie nie bo RS zajęty.
    OK czyli RS i ETHM. LT2 po tip-ring czyli klasycznie no i tu mam problem bo tak próbowałem ale coś się nie chcą dogadać gdzieś coś źle robię powiadomienie dzwoni ale SMS juz coś nie trybią ;)
  • Pomocny post
    #4 15230780
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 614
    Żeby były SMS trzeba ustawić typ pager1 w powiadomieniu dla danego numeru telefonu. Dodatkowo, przed numerem telefonu musi znaleźć się numer pager (4 dowolne cyfry) i ten numer pager trzeba wpisać w odpowiednie pole w Dload10 (konfigurując moduł LT-2).
  • REKLAMA
  • #5 15230792
    f-e-r-u
    Poziom 11  
    No tak coś ustawiałem jedynie przed numerem chyba go nie dodałem, wieczorem będę męczył dalej.
  • REKLAMA
  • #6 15231843
    Robert.gda
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Jeżeli chcesz aby dzwonił i wysyłał sms-y to musisz wpisać dwa razy ten sam numer telefonu jeden dla powiadomienie pager drugi głosowe.
  • #7 15235185
    f-e-r-u
    Poziom 11  
    OK coś ruszyło jest więcej zabawy z opisami ale walczymy dalej ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące podłączenia centrali Satel Integra64plus z modułami GSM-LT2 i ETHM-1 Plus na jednym porcie RS. Wskazano, że ETHM ma być używany do programowania i administracji, podczas gdy GSM ma powiadamiać o zdarzeniach. Użytkownik napotkał problem z programowaniem, gdyż port RS był zajęty przez GSM. Odpowiedzi sugerowały, aby zrezygnować z podłączenia GSM do RS i skonfigurować ETHM-1 Plus. Aby umożliwić wysyłanie SMS-ów, konieczne było ustawienie typu pager1 oraz dodanie numeru pager przed numerem telefonu w konfiguracji LT-2. Użytkownik potwierdził, że po wprowadzeniu poprawek SMS-y zaczęły działać, ale nadal występowały problemy z konfiguracją.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA