logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CITROËN C5 3.0i V6 24v 04/2002 - Usterki elektryki i zawieszenia

Rafik89 12 Gru 2015 22:42 1290 2
REKLAMA
  • #1 15235146
    Rafik89
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    Witam,

Mam kilka mankamentów:
    1.) - nie działa podgrzewanie w fotelu kierowcy,
    2.) - nie otwiera się tylna prawa szyba, słychać jak motor kręci się podczas próby opuszczenia i podniesienia szyby ale szyba stoi w miejscu. Podczas opuszczenia szyby można ją ręcznie ściągnąć na dół a z powrotem już daje radę silnik ją podnieść.
    3.) - mam zaślepione spryskiwacze lamp przednich? Nie wiem czy wymieniany był zderzak, czy była lekka stłuczka... Lampy są z xenonami. Wg. numeru VIN auto posiadało spryskiwacze na reflektory.

4.) - stuka coś w prawej stronie z przodu, wymieniając opony spojrzałem co jest grane i wybita jest guma od wahacza, czy jest opcja kupić same silent blocki wahacza i wymienić czy cały wahacz wymienić?
    CITROËN C5 3.0i V6 24v 04/2002 - Usterki elektryki i zawieszenia (jest mokro od płynu LDS)

5.) - czy to normalne ze lampy regulują same wysokość, nie odbywa się to płynnie ale na tyle w zauważalnym stopni że widać to na innych samochodach. Zauważyłem również jakby na ułamek sekundy lampy przygasały podczas jazdy...
    6.) - posiadam radio z nawigacją, zmieniarką na płyty, mam problem z wyświetlaczem, podczas uruchamiania auta czasem zdarza się że wyświetlacz LCD ucieka z obrazem od prawego górnego rogu do lewego dolnego, nagram wideo i wrzucę.

Może ktoś już spotykał się z wymienionymi problemami i może mi doradzić.
  • REKLAMA
  • #2 15235686
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 935
    1. Sprawdzić pod fotelem czy na wtyczce jest zasilanie - jak jest urwana mata.
    2. Urwana 1 linka z 2 od szyby.
    3. Spryskiwacze się "zabiły" paprochami, ktoś ukradł, przestały działać. Sprawdzić czy jest instalacja.
    4.
    5. Samo-poziomowanie - z tego co się orientuje auta wyposażone w światła Xenonowe muszą mieć.
    6.
REKLAMA