logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ustawienie znaków rozrządu w Renault Master 3.0dci 2005 - problem z synchronizacją

patryk123patryk1 16 Gru 2015 15:46 8166 11
REKLAMA
  • #1 15245867
    patryk123patryk1
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Witam mam pytanie , a mianowicie chodzi o rozrząd w masterze 3.0 problem polega na ty , że jak mam ustawione znaki u góry A i B oraz łańcuch to nie zgrywa się znak na dolnym kole C. Jak po dość długim kręceniu zgrywa się znak C i łańcuszek ale u góry znaki A i B już nie, auto wcześniej jeździło zdjąłem pokrywę i nie mogę ustawić znaków , może trzeba kręcić tyle razy aż ustawie tylko , że spędziłem już cały dzień przy tym, zna się ktoś na tym?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15245933
    patryk123patryk1
    Poziom 8  
    nie mogę znaleźć pomożesz kolego?

Dodano po 2 [minuty]:

słuchaj schemat rozrządu to ja mam ale nie zgrywa mi się punk C jeżeli A i B oraz łańcuch się zgrywają
  • #5 15245957
    patryk123patryk1
    Poziom 8  
    kolego schemat to ja mam ale oto chodzi , że na dole znak się nie zgrywa ten C i nie wiem czy muszę kręcić ze 100 razy żeby si znaki pokrywały czy jak ?
  • REKLAMA
  • #7 15245969
    majsster
    Poziom 23  
    Ocena: 254
    Ustawiasz wszystko na znaki i skrecasz, sprawdzasz tylko czy nie ma kolizji kręcąc ręcznie wałem
  • #8 15246016
    patryk123patryk1
    Poziom 8  
    no tak ale samochód chodzi i ściągnąłem pokrywę rozrządu i przed demontażem chciałem ustawić na znaki kręcąc wałem ale nie zgrywają się tak jak na schemacie i nie może być przestawiony rozrząd bo auto pali idealnie tak jak pisałem wcześniej góra A i B i łańcuch się zgrywają ale dolne koło C już nie ale po kręceniu silnikiem z 40 razy to znalazłem że dolne koło się zgrywa C i łańcuch ale góra już nie. I nie wiem czy trzeba kręcić tak długo aż się co ząbek będzie przestawiać i wskoczą znaki? cały dzień walczę i kręce
  • REKLAMA
  • #10 15246042
    patryk123patryk1
    Poziom 8  
    bo muszę ściągnąć głowice. nie chcę żeby było powiedzmy tylko ma być pewne wiesz coś pomożesz?
  • #12 15246371
    patryk123patryk1
    Poziom 8  
    a to ok dzięki, a wiesz może z jaką siłą dokręcać głowice?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z synchronizacją znaków rozrządu w Renault Master 3.0 dCi z 2005 roku. Po demontażu pokrywy rozrządu, znaki A i B oraz łańcuch się zgrywają, ale znak C na dolnym kole nie pasuje. Użytkownik zastanawia się, czy musi wielokrotnie kręcić wałem, aby ustawić znaki, mimo że silnik działa poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że znaki mogą się zgrywać co kilka obrotów wału i zalecają demontaż głowicy oraz ponowne ustawienie rozrządu zgodnie ze schematem. Użytkownik pyta również o siłę dokręcania głowicy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA