logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NIVONA 646 - Przy włączaniu ekspresu miga 5 kresek i zapala się symbol S

tasek 19 Gru 2015 17:14 3420 2
REKLAMA
  • #1 15253717
    tasek
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Witajcie
    Ekspres mam od 3 dni. Pierwszego dnia założyłem dołączony filtr wody i zrobiłem wszystko co zalecała instrukcja (ustawienia, przelanie ekspresu)
    kawki robi pyszne chociaż moja żona twierdzi że jak dla niej za zimne i szkoda było wywalić tyle kasy. Następnego dnia rano przed pracą włączam wyłącznikiem po lewej na dole a tu miga 5 pasków na wyświetlaczu tak z dwadzieścia razy i zapala się na wyświetlaczu symbol S. Czekam czekam i nic. Naciśnięcie przycisku z filiżanką nic nie daje. Wyłączam go włączam jeszcze raz o jest ok symbol ziarna kawy i robi kawkę. Za kilka godzin dzwoni żona że coś nie tak bo pomigało i znów S. Wyłącza i chodzi prawidłowo. Po południu znowu to samo. Jak pracuje to jest OK ale jak postoi kilka godzin to wyświetla S
    Jest to normalne czy jest uszkodzony? Przez pomyłkę dzisiaj jak wyświetliła się ikona S nacisnąłem spienianie bo obok jest S, coś pomruczał skapało kilka kropek wrzątku do filiżanki i dalej to samo. Naciskam raz jeszcze wyleciała para ale jak by spod filiżanki i o dziwo gotowość do pracy.
    Ps lepiej używać filtru do wody który wkręca się do zbiorniczka czy ustawić stopień twardości wody i uzywać bez niego? Będę robił OK 180 kaw miesięcznie czy obowiązkowo wymieniać filtr co 2 miesiące jak każe instrukcja czy można przeciągnąć to z miesiąc? Co ile odkamieniać ekspres jak będę używał filtru, a co ile jak bez niego?
    Czy codziennie pod koniec dnia parząc kawy bez mleka należy wykonywać jakieś płukanie ekspresu? Jak to robić?
    Pozdrawiam

Czytam czytam i doszedłem do wniosku że ekspres chce aby go przepłukać po każdym włączeniu? czy to jest normalne? Jak chodzi jest ok ale jak się wyłączy i go włączam wyskakuje S. naciskam Przycisk pary i płukania i pojawiają się ikonki kawy i jest OK
  • REKLAMA
  • #2 15255379
    tasek
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
  • #3 15345468
    miron1210
    Poziom 1  
    witam ,też kupiłem go trzy dni temu i tak samo ma .czyli wychodzi na to że po włączeniu musi się przepłukać system.
REKLAMA