logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samochód BMW e36 318 brak iskry

Bartłomiej_mechanik 19 Gru 2015 22:23 1152 9
REKLAMA
  • #1 15254714
    Bartłomiej_mechanik
    Poziom 8  
    Mam problem z bmw e36 1.8 benzyna lpg
    Wczoraj normalnie zgasilem samochod a rano nie mogłem już odpalic, kontrolki świeca normalnie jak przy uruchomieniu zapłonu. Przekrecam kluczyk na rozruch i zero reakcji, po mostmowaniu kabli koło rozruchu Ews rozrusznik zaczął pracować lecz nie ma iskry na swiecy. Nie wiem co dalej a samochod muszę naprawic jak najszybciej. Proszę o rady co może go boleć.
  • REKLAMA
  • #3 15254735
    Bartłomiej_mechanik
    Poziom 8  
    Tzn? Czyli co muszę zrobić znam się na mechanice a nie na elektryce dlatego prosiłem o pomoc
  • REKLAMA
  • #5 15255171
    Bartłomiej_mechanik
    Poziom 8  
    Dziękuję tylko pytanie gdzie w niedzielę dorwe jakiegoś elektryka bo na poniedziałek muszę mieć sprawny samochód
  • REKLAMA
  • #6 15255191
    DJ ANNUS
    Poziom 31  
    Ocena: 355
    Bartłomiej_mechanik napisał:
    Dziękuję tylko pytanie gdzie w niedzielę dorwe jakiegoś elektryka bo na poniedziałek muszę mieć sprawny samochód

Ciesz się jak do świąt ktoś się skusi wziąć padake na sznurku.
  • #8 15255315
    Bartłomiej_mechanik
    Poziom 8  
    Niestety w Wejherowie i okolicy nie ma bo szukałem w necie
  • REKLAMA
  • #9 15255354
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6374
    Peszek. Cóż poradzić - nie masz czym zrobić diagnostyki, więc jak sobie wyobrażasz cokolwiek dalej?
  • #10 15255449
    Bartłomiej_mechanik
    Poziom 8  
    Dziękuję za porady znalazłem elektryka który weźmie moje auto ale na święta jestem bez samochodu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z BMW e36 318, który nie odpala po normalnym wyłączeniu. Po przekręceniu kluczyka nie ma reakcji, a po mostkowaniu kabli przy rozruszniku, auto zaczyna działać, ale nie ma iskry na świecy. Użytkownik podejrzewa, że problem może być związany z blokadą EWS (Electronic Immobilizer). W odpowiedziach sugerowane jest wezwanie elektryka, który mógłby zdiagnozować problem z transponderem. Użytkownik ma trudności ze znalezieniem elektryka w okolicy, a także wyraża obawę, że nie zdąży naprawić samochodu przed świętami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA