logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Edycja listy kanałów nie działa , Samsung UE40JU6050u

1204 20 Gru 2015 11:50 2463 4
REKLAMA
  • #1 15255539
    1204
    Poziom 2  
    Witam serdecznie , od dwóch dni kombinuje co może być nie tak z tym telewizorem , to mój 1 tak "nowoczesny" sprzęt więc może jest coś czego nie potrafię dostrzec . Mój problem jest taki że Satelita wykrył ponad 600 kanałów , połowa to śmieci więc trzeba zrobić porządek . Wchodzę w MENU - Nadawanie - Edytuj kanał , naciskam na pilocie Enter i to wszystko , nic się nie dzieje a TV na około 20 sekund się wiesza , to samo z opcją edytuj ulubione , ta sama reakcja . Wszystkie inne opcje w tym poziomie działają .. Miał być prezent świąteczny a teraz są nerwy , więc jak ktoś ma jakiś pomysł na to będę bardzo szczęśliwy . Dziękuję i pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #2 15255882
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2108
    1204 napisał:
    Mój problem jest taki że Satelita wykrył ponad 600 kanałów , połowa to śmieci więc trzeba zrobić porządek

Dekoder masz zewnętrzny, czy wbudowany w TV ?
  • REKLAMA
  • #3 15256094
    1204
    Poziom 2  
    Witam ponownie , problem rozwiązany .
    Dekoder jest wewnętrzny .
    W opcjach Nadawanie-Antena , są 4 możliwości ( w moim przypadku ) do wybrania :
    -Naziemne , Kablowe , Satelitarne i Astra 19.2
    Przy 1 włączeniu nowego telewizora ustawiłem Astra 19.2 i to był błąd , powinienem wybrać "Satelitarne " . Teraz mogę bez problemu edytować i tworzyć listy kanałów .
    Dziękuję za zainteresowanie, pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #4 15258238
    johny.wsh
    Poziom 15  
    Ocena: 49
    Do edycji kanałów polecam program Samsung PC Channel List Editor. Podłączasz pendrive do USB w TV, z menu telewizora eksportujesz listę kanałów na pendrive. Teraz listę edytujesz w wygodnych warunkach na PC i spowrotem zgrywasz ją na pendrive i importujesz w menu tv. Mega wygodne rozwiązanie. Na prawdę polecam.
  • #5 16005003
    Ramzes XIII
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam pytanie czy próbowałeś edytować kanały programem Samsung PC Channel List Editor bo ja czytałem że do serii Samsunga JU on nie działa ?
REKLAMA