logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson 8500 HD - Automatyczna aktualizacja listy kanałów Polsatu

Deks 20 Gru 2015 12:52 1131 5
REKLAMA
  • #1 15255722
    Deks
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam
    Posiadam tuner Ferguson 8500HD oraz moduł HD CAM Polsatu wraz z ofertą familijny HD.
    Wraz z zakupem sprzedawca zaprogramował mi listę kanałów. Problem polega na tym że polsat co jakiś czas robi jakieś kombinacje z tymi kanałami i część mi ucieka. Przyzna że sam nie potrafię tej listy zaprogramować wiec co jakiś czas daje dekoder do speca.
    Mam pytanie jak to wygląda z dekoderami polsatu (tymi co sprzedaje polsat)? Czy one same się aktualizują? Mam tego już dosyć i chciał bym samemu jakoś ten problem rozwiązać. Na razie mam ofertę pre-pay Polsatu. Zawsze mogę podpisać umowę z CP i wtedy dostanę dekoder od CP. Ale to ostateczność.
    Proszę o poradę bardziej doświadczone osoby. Próbowałem już odświeżać listę za pomocą USB ale bez skutku. Czy zmiana tunera SAT coś pomoże?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15255751
    headshot
    Poziom 20  
    Ocena: 128
    Deks napisał:
    (tymi co sprzedaje polsat)? Czy one same się aktualizują?
    Tak ja mam hd 7000 od polsatu i sam się aktualizuje, mogę sobie samemu stawić kanały w takiej kolejności jakiej chce ale nie robie tego gdyż już się przyzwyczaiłem to kolejności jaką daje polsat.
  • REKLAMA
  • #3 15255817
    Deks
    Poziom 12  
    No właśnie. Teraz pytanie czy tylko tuner od CP będzie się sam aktualizował czy wystarczy może kupić inny, lepszy tuner niż ferdek który posiadam?
  • REKLAMA
  • #4 15256115
    headshot
    Poziom 20  
    Ocena: 128
    A patrzyłeś czy w ustawieniach nie ma autoaktualizacji..lub czegoś podobnego ?
  • REKLAMA
  • #5 15256510
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 15275504
    Deks
    Poziom 12  
    Witam
    Kupiłem telewizor LG z tunerem SAT i problem się sam rozwiązał. Wsadziłem moduł CP do telewizora i wszystko ładnie śmiga. Nie wiem czy ten TV miał już listę kanałów czy sam ją ściągnął, ale ma teraz wszystko w tv bez dodatkowego tunera. Jestem zadowolony.
    Temat uważam za zamknięty.
REKLAMA