logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lark Ultimate 8i oraz 7i - windows 8.1 up Windows 10

szumi214 21 Gru 2015 16:20 3378 3
REKLAMA
  • #1 15259106
    szumi214
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Dzień dobry, zakupiłem ostatnim czasie tablet Ultimate 8i Win oraz 7i win, postanowiłem aktualizować 8i win do Windows 10, podczas aktualizacji tablety przy 66% zawiesza się to samo miałem przy 7i. Po znalezieniu obrazu do Windows 8.1 Bing (wcześniej na całe szczęście ściągnąłem z maszyn originale CD-kEY) oraz zainstalowaniu paczki sterowników dostępnej na forum Link wszystkie funkcję obu tabletów wróciły poza dotykiem. Dotyk w podanych modelach dotyka 90% modeli po jakiejkolwiek reinstalacji nawet do Windows 8.1. Oczywiście próbowałem zrobić jakimkolwiek narzędziem kopie dysku oraz systemu, niestety podczas kopiowania zawsze wyskakuje Error na modelach Larka ponieważ jedna z partycji jest bez nazwy oraz zabezpieczona.

Rozwiązaniem naprawy dotyku do Larka 7i było:
    -zainstalowanie sterowników z podanego wyżej forum,
    - w trybie awaryjnym wgranie folderu C:\Windows\System32\drivers

Tylko po takich zabiegach dotyk działa bez zarzutów.

Z Lark 8i niestety nie udało mi go naprawić, ponieważ w nim nie skopiowałem folderu C:\Windows\System32\drivers

Prosze o udostepnienie folderu "drivers" do Lark ultimate 8i win]Link[/url]
  • REKLAMA
  • #2 15259229
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
  • REKLAMA
  • #3 15260622
    szumi214
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Niestety, znam poniży temat na forum i nie uzyskałem dzięki plikom pomocy.
    Doświadczenie z 7i mówi mi że najlepiej jest posiadać cały folder.
  • #4 15407857
    intro94
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam dzisiaj zrobiłem na swiom larku 7i win czystą instalacje ale mam problem tego typu ze nie chodzi mi wiele funkcji: dotyk, dzwiek, itd. ,ogólnie rzecz biorącjest kiepski dostęp do sterowników do tego tabletu. Czytając artykuł widze ze juz mieliscie doswiadczenie w tych sprawach prosze o pomoc. Nie wiem tez czy zainstalowałem poprawny system do pobrałem windowsa 8.1 ale z tego co wiem powinien być windows 8.1 with bung jak macie to podrzućcie obraz iso
REKLAMA