logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z pakiet lostami - Pakiety,dostawca, komputer?

turbo1908 29 Gru 2015 16:13 1299 3
REKLAMA
  • #1 15279723
    turbo1908
    Poziom 8  
    Witam otóż mam problem z moim internetem.Na każdym serwerze teamspeak 3 mam pakiet losty cały czas od 1-2% wieczorami do 10%.Internet mam z firmy multimedia.Internet jest podłączony za pomocą modemu-routera-komputer.Oczywiście podłączałem bezpośrednio komputer do modemu i jest to samo.
    Jest tu może ktoś kto zna się na sieci i będzie potrafił mi pomóc.Dodaje screen z komendy pathping wp.pl osobiście się na tym nie znam i czy ktoś by mi mógł powiedzieć co widać na tym screenshocie?Dodam tylko że kontaktowałem się z moim dostawcą internetu telefonicznie jak i mailowo ale cały czas mówią mi że jest wszystko w porządku.Tutaj zamieszcze też co odpisał mi dostawca.

"W odpowiedzi na Państwa zgłoszenie pragnę poinformować, iż na chwilę obecną nie stwierdzam usterki dotyczącej utraty pakietów. Modem kablowy pracuje stabilnie na sieci, a łącze w pełni się wysyca. Prawdopodobną przyczyną problemu może być Państwa prywatne urządzenie typu router. Celem dokładnej weryfikacji, prosimy o bezpośrednie podłączenie modemu do komputera i diagnostykę działania połączenia. W przypadku kiedy problem nie ustąpi, prosimy o wykonanie testu, korzystając z komendy tracert (np "tracert wp.pl") wpisanej w wierszu polecenia.
    Wyniki proszę przesłać w formie zrzutu ekranu w korespondencji zwrotnej."

Oczywiście wpisałem to komende przesłałem screenshota ale już nic mi nie odpisują od 5 dni.
    Załączniki:
    • Problem z pakiet lostami - Pakiety,dostawca, komputer? pathping.png (75.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Problem z pakiet lostami - Pakiety,dostawca, komputer? pathping.png (75.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15279755
    linuxtorpeda
    Poziom 26  
    Ocena: 295
    "Prawdopodobną przyczyną problemu może być Państwa prywatne urządzenie typu router. Celem dokładnej weryfikacji, prosimy o bezpośrednie podłączenie modemu do komputera i diagnostykę działania połączenia."

Co z tym fragmentem? Jak działa sieć przy bezpośrednim połączeniu?
  • REKLAMA
  • #3 15279767
    Epic
    Poziom 30  
    Ocena: 108
    1. Proszę podać model modemu i routera.
    2. Wrzucić screeny z konfiguracji adresacji z modemu, routera i PC. Lub po prostu podać konfiguracje sieci.
    3. Komputer do modemu/routera jest podłączony za pomocą kabla?
  • #4 15279808
    turbo1908
    Poziom 8  
    linuxtorpeda napisał:
    "Prawdopodobną przyczyną problemu może być Państwa prywatne urządzenie typu router. Celem dokładnej weryfikacji, prosimy o bezpośrednie podłączenie modemu do komputera i diagnostykę działania połączenia."

Co z tym fragmentem? Jak działa sieć przy bezpośrednim połączeniu?

sprawdzałem i jest to samo..

Dodano po 2 [minuty]:

Epic napisał:
    1. Proszę podać model modemu i routera.
    2. Wrzucić screeny z konfiguracji adresacji z modemu, routera i PC. Lub po prostu podać konfiguracje sieci.
    3. Komputer do modemu/routera jest podłączony za pomocą kabla?

1. Model modemu to "cisco epc3010" model routera to "tp link wr841n"
    2. Możesz mi objaśnić jak mam to sprawdzić i gdzie?
    3. Tak wszystko jest podłączone za pomocą kabla z wifi nie korzystam jest założone hasło.

Ps.Dodam jeszcze że sprawdzałem to na drugim komputerze i jest to samo.

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

Dodaje jeszcze dwa screen shoty z testu programem może to coś wniesie do tematu.Pozdrawiam Problem z pakiet lostami - Pakiety,dostawca, komputer?
REKLAMA