logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Termometr z użyciem wyświetlacza led z dekodera

szymontur99 04 Sty 2016 13:30 1209 10
REKLAMA
  • #1 15299019
    szymontur99
    Poziom 3  
    Ocena: 14
    Witam. Jestem tu nowy i jak w złym miejscu temat to proszę o przeniesienie. Wymontowałem z dekodera wyświetlacz led. Prosze kogoś aby podpowiedział mi jak z tego cuda można zrobic termometr. Chodzi mi o to zeby opisał mi to krok po kroku abym to zrozumiał. Obrazek w załączniku. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Termometr z użyciem wyświetlacza led z dekodera DSC_0004.JPG (753.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Termometr z użyciem wyświetlacza led z dekodera DSC_0004.JPG (358.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15299049
    scalok
    Poziom 30  
    Ocena: 273
    Kup sobie układ do samodzielnego montażu:
    https://sklep.avt.pl/avt3122.html
    Z tej twojej płytki termometru nie zrobisz.
    Ewentualnie wyświetlacze można by było wykorzystać.
  • #3 15299074
    szymontur99
    Poziom 3  
    A co z tego mogę zmajstrować
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 15299277
    scalok
    Poziom 30  
    Ocena: 273
    Teraz tak czytam temat do którego dałem linka, napisz proszę z jakiego masz dekodera tą płytkę albo daj zdjęcie drugiej strony płytki.

Dodano po 6 [minuty]:

Chyba to płytka z dekodera cyfrowego Polsatu, więc da się zrobić termometr. Myliłem się.
    Link powyżej.
  • #9 15299353
    szymontur99
    Poziom 3  
    aha dzieki temat do zamknięcia

Moderowany przez Dzimi:

Na prośbę Autora - temat odblokowuję.

• REKLAMA
  • #10 15299493
    szymontur99
    Poziom 3  
    a jeszcze jedno mam pytanie, jak podłączyć czujnik temperatury bo tam przewód jest tylko klejem sa zalane styki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał informacji na temat przekształcenia wyświetlacza LED z dekodera w termometr. Otrzymał sugestie, że z samej płytki dekodera nie da się stworzyć termometru, ale można wykorzystać wyświetlacz. Wskazano na możliwość zbudowania termometru z użyciem innych komponentów oraz podano linki do projektów, które mogą być pomocne. Użytkownik potwierdził, że płytka pochodzi z dekodera cyfrowego Polsatu, co otworzyło możliwość realizacji projektu. Pojawiły się również pytania dotyczące podłączenia czujnika temperatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA