logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 80 B4 2.0E 115KM ABK - falujące obroty i gaśnięcie na mrozie

okio5 06 Sty 2016 12:07 2283 4
REKLAMA
  • #1 15305829
    okio5
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Witam wiem ze bylo mnóstwo pytan tego problemu, ale zapytam jeszcze raz mam taki problem w moim Audi80 b4 gdy jest na mrozie i odpalam po czasie obroty falują, albo gaśnie. Przepływomierz sprawdzony sprawny,jak podłączę kostkę w silniczku krokowym to słyszę jak się załącza. Dodam tylko tyle że świece i kable wymienione na nowe
  • REKLAMA
  • #2 15307778
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4231
    Diagnoza komputerowa była?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 15309633
    konradx
    Poziom 18  
    Ocena: 73
    Czyli nie ma prawidłowego przesuwania kąta zapłonu.
    Sprawdź jeszcze kopułkę i palec, czy dobrze założyłeś - kopułka powinna usiąść w taki rowek, ewentualnie nie zaszkodzi wymienić czujnika halla, w końcu to już auto 20lat. Żeby go wymienić potrzebujesz praskę hydrauliczną. A jak sprawdziłeś przepływkę? zdjąłes dekiel z góry i sprzedziałeś czy się nie zacina? Jesli tylko to zrobiłes to proponuję jeszcze odkręcić śrubki od płytki potencjometru i delikatnie przesunąć zmieniając jednocześnie bieżnię ślizgu.
  • #5 15309848
    okio5
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Dokladnie tak sprawdziłem przeplywke masz racje warto zobaczyć w jakiej kondycji jest czujnik halla i poprostu go wymienić. Kopułka i palec nowe i dobrze zamontowane sprawdzałem 2 razy. Sprawdzę te dwa el. I dam znac
REKLAMA