Witam,
Problem mam niby typowy, ale nietypowy. Nie znalazłem niestety tematu o konkretnie takim problemie.
Zmywarka nie do końca odpompowuje wodę. Tzn zachowuje się tak:.
- na krótkim programie, gdzieś w połowie programu odpompowje z 0.25 litra wody, a na koniec jeszcze 0.5 litra wody i później nic się nie dzieje ( po pewnym czasie kończy program).
- na normalnym programie, gdy na wyświetlaczu jest ok 22minut zmywarka zatrzymuje się i zapala się lampka kraniku.
Przeglądnąłęm według podobnych tematów następujące rzeczy:
- filtry OK,
- odprowadzenie wody OK,
- pobór wody jest OK,
- pompka chyba nie jest przepalona bo trochę wody odpompowuje,
- labiryncik i tą konstrukcję koło niego przeczyściłem niedawno, w każdym razie wygląda, że jest OK - woda w nim przepływa,
Nie wiem co jeszcze powinienem zrobić/ sprawdzić.
Jeżeli temat jest spamowy to proszę usunąć - nie pogniewam się.
Problem mam niby typowy, ale nietypowy. Nie znalazłem niestety tematu o konkretnie takim problemie.
Zmywarka nie do końca odpompowuje wodę. Tzn zachowuje się tak:.
- na krótkim programie, gdzieś w połowie programu odpompowje z 0.25 litra wody, a na koniec jeszcze 0.5 litra wody i później nic się nie dzieje ( po pewnym czasie kończy program).
- na normalnym programie, gdy na wyświetlaczu jest ok 22minut zmywarka zatrzymuje się i zapala się lampka kraniku.
Przeglądnąłęm według podobnych tematów następujące rzeczy:
- filtry OK,
- odprowadzenie wody OK,
- pobór wody jest OK,
- pompka chyba nie jest przepalona bo trochę wody odpompowuje,
- labiryncik i tą konstrukcję koło niego przeczyściłem niedawno, w każdym razie wygląda, że jest OK - woda w nim przepływa,
Nie wiem co jeszcze powinienem zrobić/ sprawdzić.
Jeżeli temat jest spamowy to proszę usunąć - nie pogniewam się.