Witam,
miałem zainstalowany system Windows 7, gdy go włączałem pokazywał mi się czarny ekran na 5 sec i ogólnie włączał się troszeczkę za długo oraz kursor myszki zacinał się przy normalnym użytkowaniu (tzn: przy przesuwaniu myszki czasami przeskakiwał ruch lub były dziwne skoki).
Postanowiłem kupić nowy zestaw myszki oraz klawiatury, ale problem nadal pozostał, a zatem usunąłem partycje i zainstalowałem nową kopię systemu, ale Windows 10 oraz stworzyłem nowe partycje.
Teraz powstały dwa problemy:
1. Gdy uruchamiam PC strasznie wolno ładuje się system, a gdy zresetuję PC wszystko wraca do normy, ale wydaje mi się, że i tak wstaje za długo.
2. Kursor myszki nadal się zacina.
Mój sprzęt:
procesor AMD Athlon II X2 245, 2900 MHz
płyty główna MSI GF615M-P33 (MS-7597)
Grafika GT240 1GB
Zasilacz 500W SL 8500BTX
6 GB pamięci RAM
Dysk twardy 500GB WDC WD50 00AAKS-00UU3 SCSI Disk Device
Zrobiłem diagnozę dysku w MHDD - remap - test wypadł dobrze, także nie robiłem zerowania, ale nie podoba mi się diagnoza w programie HDTune, a dokładnie pozycja 01.
Kupiłem następna klawiaturę + mysz już firmową Logitech.
MS-config mam ustawione max. ilość rdzeni; tak samo pamięci RAM -
nic nie uruchamia się w tle oprócz NOD32.
Filmik przedstawia start mojego PC oraz test dysk w HDTune:
Proszę o pomoc - gdzie leży przyczyna? Czy to wina dysku, a może dodatkowej pamięci RAM (dokupiłem taką sama pamięć, ale 4GB)?
miałem zainstalowany system Windows 7, gdy go włączałem pokazywał mi się czarny ekran na 5 sec i ogólnie włączał się troszeczkę za długo oraz kursor myszki zacinał się przy normalnym użytkowaniu (tzn: przy przesuwaniu myszki czasami przeskakiwał ruch lub były dziwne skoki).
Postanowiłem kupić nowy zestaw myszki oraz klawiatury, ale problem nadal pozostał, a zatem usunąłem partycje i zainstalowałem nową kopię systemu, ale Windows 10 oraz stworzyłem nowe partycje.
Teraz powstały dwa problemy:
1. Gdy uruchamiam PC strasznie wolno ładuje się system, a gdy zresetuję PC wszystko wraca do normy, ale wydaje mi się, że i tak wstaje za długo.
2. Kursor myszki nadal się zacina.
Mój sprzęt:
procesor AMD Athlon II X2 245, 2900 MHz
płyty główna MSI GF615M-P33 (MS-7597)
Grafika GT240 1GB
Zasilacz 500W SL 8500BTX
6 GB pamięci RAM
Dysk twardy 500GB WDC WD50 00AAKS-00UU3 SCSI Disk Device
Zrobiłem diagnozę dysku w MHDD - remap - test wypadł dobrze, także nie robiłem zerowania, ale nie podoba mi się diagnoza w programie HDTune, a dokładnie pozycja 01.
Kupiłem następna klawiaturę + mysz już firmową Logitech.
MS-config mam ustawione max. ilość rdzeni; tak samo pamięci RAM -
nic nie uruchamia się w tle oprócz NOD32.
Filmik przedstawia start mojego PC oraz test dysk w HDTune:
Proszę o pomoc - gdzie leży przyczyna? Czy to wina dysku, a może dodatkowej pamięci RAM (dokupiłem taką sama pamięć, ale 4GB)?