logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laguna 2 2002 1.9Dci - Centralny zamek działa tylko z przycisku, nie z karty

AmonRa88 20 Lut 2016 21:08 19893 32
REKLAMA
  • #31 15759510
    AmonRa88
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Trochę to trwało (praca, praca i jeszcze raz praca...), w między czasie jeszcze mi turbina padła, ale problem kart rozwiązany.
    "zimne" luty na płytce drukowanej.
    Oddałem kartę do znajomego, poprawił luty i wszystko śmiga jak należy.
    Innym problemem jest błąd który mi wyskakuje podczas jazdy : "fail in fuel injection" czy jakoś tak.
    Znajomy mechanik zasugerował niskie ciśnienie na wtryskach (bez oglądania auta).
    Zauważyłem mokrą obudowę filtra paliwa, dziś założyłem nowy filtr wraz z uszczelkami i zobaczmy czy to coś da.
  • REKLAMA
  • #33 16688483
    AmonRa88
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z centralnym zamkiem w Renault Laguna 2 z 2002 roku, który działa tylko z przycisku, a nie z karty. Po wymianie baterii w pilotach, jeden z nich nie wykazuje reakcji (brak świecenia diody). Uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może leżeć w uszkodzeniu czytnika kart, co nie wpływa na możliwość uruchomienia silnika. Wskazują również na możliwość naprawy kart, zwracając uwagę na "zimne" luty na płytce drukowanej. Użytkownik postanawia samodzielnie zdiagnozować problem za pomocą kabla diagnostycznego i programu DDT2000. Po pewnym czasie udaje mu się naprawić karty, a problem z centralnym zamkiem zostaje rozwiązany. Pojawia się jednak nowy błąd związany z wtryskami paliwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA