logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony - Brak dźwięku z TV do kina domowego przez HDMI i czincz

Ztrybus 27 Mar 2016 15:56 2415 7
  • #1 15559449
    Ztrybus
    Poziom 2  
    Witam mam problem, dźwięk z TV nie przechodzi do kina domowego. Jest to tyle dziwne że oba urządzenia są firmy Sony czincz i kabel hdmi są nowe dopiero co kupione. Zaznaczę że do tv podłączone są równiez dekoder z Orange oraz ps4
    Dorzucam zdjęcia dla ułatwienia sprawy bo nie znam modeli urzadzen

• #2 15559583
    intenso
    Poziom 39  
    Ocena: 616
    Jak to kolega połączył ze sobą oba urządzenia?
    Dlaczego kolega nie kupił przewodu optycznego i za pomocą tego przewodu kolega nie podłączył tv z kinem?
  • #3 15560427
    Ztrybus
    Poziom 2  
    Podłączyłem jednocześnie czincz i hdmi a także osobno, czy przewód optyczny powinien rozwiązać problem i dźwięk z TV będzie kompatybilny z kinem?
  • #4 15560490
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 15560793
    Ztrybus
    Poziom 2  
    Chciałbym zaznaczyć że na innym tv firmy Sony wszystko działało tylko za pomocą HDMI
  • #6 15560853
    intenso
    Poziom 39  
    Ocena: 616
    Ztrybus napisał:
    Podłączyłem jednocześnie czincz i hdmi a także osobno, czy przewód optyczny powinien rozwiązać problem i dźwięk z TV będzie kompatybilny z kinem?

A co tu ma być kompatybilne, mas wyjście w tv i wejście w kinie, takie połączenie zawsze działa przy sprawnych urządzeniach.
    A koszt takiego kabla to grosze.
  • #7 15561266
    Gitner
    Poziom 27  
    Ocena: 200
    Ja w Sony W755C chwilowo do czasu zakupu otpica, podpiąłem kino za pomocą kabla: TV jack <-> wzmacniacz 2 x chinch. I działa, mogę w opcjach TV przestawić tak dźwięk, że steruje głośnością kina za pomocą pilota TV.
  • #8 15580394
    Gitner
    Poziom 27  
    Ocena: 200
    Kupiłem kabel optyczny, podpiąłem TV z amplitunerem Yamaha, działa od razu bez żadnych dodatkowych konfiguracji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku z telewizora Sony do kina domowego, mimo użycia nowych kabli HDMI i czincz. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne rozwiązania, w tym użycie kabla optycznego, który może rozwiązać problem, oraz podłączenie za pomocą kabla jack do wzmacniacza. Użytkownik zauważa, że na innym telewizorze Sony dźwięk działał przez HDMI. W końcu, jeden z uczestników potwierdza, że po zakupie kabla optycznego połączenie z amplitunerem Yamaha działa bez dodatkowej konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA