Cześć. Mam problem.
Ostatnio przeinstalowałem Win98 na moim sprzęcie.
Mam hdd Seagate 40 gb U6 ST3408101
128 MB RAM , Procesor AMD duron 900 MHZ.
Płyta główna K7VZA.
karta graficzna GeForce2 MX-200 32 MB SDRAM + tv-out.
Po reinstalacji i załadowaniu wszystkich sterowników , potrzebnych programów itp. Zainstalowałem Nestradę tp. .
W czym problem?
Więc czy jestem w sieci czy nie, czy robie coś wogule czy nie na kompie , komp co pewnien czas mi się zawiesza.
Nagle przestaje działać , na monitorze pozostaje tylko obraz tego co działo się przed sekundą. Ekran wisi. Nie działa klawiatura , myszka itp.
Pozostaje tylko "twardy" reset.
Poprzednio nigdy nie miałem problemów z dyskiem twardym , tylko kilka
badsectorów.
Sprawdziłem wszystkie połączenia i taśmy , Przeczyściłem je.
Podczas instalacji win98 , zainstalowałem nie te co treba sterowniki dzwięku , pod inny chipset VIA. Usunołem je w Panelu sterowania. Zinstalowałem nowe. Może te niewłaściwe siędza dalej w systemie i się gryzą?
Nie wiem co robić .
Ostatnio przeinstalowałem Win98 na moim sprzęcie.
Mam hdd Seagate 40 gb U6 ST3408101
128 MB RAM , Procesor AMD duron 900 MHZ.
Płyta główna K7VZA.
karta graficzna GeForce2 MX-200 32 MB SDRAM + tv-out.
Po reinstalacji i załadowaniu wszystkich sterowników , potrzebnych programów itp. Zainstalowałem Nestradę tp. .
W czym problem?
Więc czy jestem w sieci czy nie, czy robie coś wogule czy nie na kompie , komp co pewnien czas mi się zawiesza.
Nagle przestaje działać , na monitorze pozostaje tylko obraz tego co działo się przed sekundą. Ekran wisi. Nie działa klawiatura , myszka itp.
Pozostaje tylko "twardy" reset.
Poprzednio nigdy nie miałem problemów z dyskiem twardym , tylko kilka
badsectorów.
Sprawdziłem wszystkie połączenia i taśmy , Przeczyściłem je.
Podczas instalacji win98 , zainstalowałem nie te co treba sterowniki dzwięku , pod inny chipset VIA. Usunołem je w Panelu sterowania. Zinstalowałem nowe. Może te niewłaściwe siędza dalej w systemie i się gryzą?
Nie wiem co robić .