logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aprilia SR 50 Ditech 2001 - częste palenie świec, szybki spadek napięcia akumulatora

Lipciu88 01 Maj 2016 10:49 1416 3
REKLAMA
  • #1 15642213
    Lipciu88
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam taki problem iż moja Aprilia sr 50 ditech 2001r odpali normalnie z 3 do 5 razy po czym pali świece.
    Były już wymieniane świece różnych marek oraz wymieniałem cewkę.Problem dalej ten sam...
    Mechanik mówi że skuter daje za dużą iskrę jak z paralizatora...Przy odpalaniu na akumulatorze szybko spadają bateria z 4 kresek na 1 kreskę.Wkładałem 2 nowe akumulatory na wszystkich tak samo...
    Co może być przyczyną?
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15645054
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2538
    Cewka nie jest problemem, ma walić iskrę na kilka centymetrów. Świeca nie ma prawa się spalić od samej iskry. Tutaj problem tkwi we wtrysku który powoduje że silnik pracuje na bogatej mieszance, co z kolei powoduje że izolator świecy pokrywa się sadzą, która przewodzi prąd i nie pozwala na pracę silnika. Naprawa wtryskowca to wyższa szkoła jazdy, do tego potrzebna jest wiedza i doświadczenie, których na forach internetowych nie uzyskasz.
  • #4 15645314
    Lipciu88
    Poziom 2  
    Skuter chodził przez cały zeson bardzo dobrze,przez zimę był przepalany parę razy...po zimie założyłem nowy akumulator i skuter pojeździł parę godzin ok i nagle ten problem.Czytałem że nie lada wyzwanie z naprawą wtryskowców i nie każdy mechanik z doła z problem...czytałem opinie i dużo osób przerabia di techy na gaźniki i znika większość problemu
REKLAMA