logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HDCVI BCS Kolorowy pionowy pas wędrujący po ekranie

losiek177 02 Maj 2016 08:20 2055 9
  • #1 15644186
    losiek177
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Witam.

Problem jak w temacie. Monitoring na BCS HDCVI:
    Rejestrator: BCS-CVR0401-III
    Kamery: BCS-THC6200IR3
    Zasilacz: PSDC08128T Pulsar
    Okablowanie: skrętka miedziana żelowana Bitnera UTP

Max odległości do kamer to 50-60m. Zasilanie kamery po skrętce ( para pomarańczowa +, brązowa

Dwie kamery zamontowane do stalowych rur wbetonowanych w ziemie, kamery odseparowane od rur gumowymi podkładkami, dwie kolejne przykręcone do słupa betonowego energetyki. Jedna na ścianie elewacji budynku.

Problem to kolorowy przeźroczysty pas poruszający się od prawej do lewej na ekranie jednej z kamer ( na słupie ). W nocy na drugiej pojawiają się z kolei poziome pasy, nieruchome, ale tylko w nocy ( na rurze)

Sprawdziłem chyba już wszystko, podmieniałem zasilacz, zamieniałem kamery miejscami, odłączałem poszczególne kamery itd. Chciałem podstawić separator MERXa http://www.merx.pl/531-separator-galwaniczny-ahd-1080p-prosty-ahdmx-f-ig-k-rx.html, jednak wymaga on uziemienia a takowego w budynku nie ma ( stare budownictwo TN-C ) - efekt podłączenia to jeszcze gorszy obraz niż wcześniej.

Podejrzenie padło na kamerę będącą najbliżej rejestratora. Po odłączeniu jej od zasilania - pasy znikały. Zadowolony wymieniłem przewód do niej prowadzący i fajrant. Po dwóch dniach klient dzwoni że jest znowu to samo.

Dołączam obraz w dzień i w nocy z dwóch kamer, które sprawiają problemy.

Troche mi się pomysły kończą. Proszę o jakieś porady.
    Załączniki:
    • HDCVI BCS Kolorowy pionowy pas wędrujący po ekranie kam 5.jpg (615.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HDCVI BCS Kolorowy pionowy pas wędrujący po ekranie kam 4.jpg (461.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HDCVI BCS Kolorowy pionowy pas wędrujący po ekranie kam 2.jpg (401.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HDCVI BCS Kolorowy pionowy pas wędrujący po ekranie kam 1.jpg (423.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HDCVI BCS Kolorowy pionowy pas wędrujący po ekranie kam 3.jpg (195.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 15644252
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    Ten separator to prawidłowej pracy nie wymaga uziemienia. Uziemienie to.dodatkowe zabezpieczenie toru wizyjnego.
    Separator powinien zadziałać na 90%.
    Jak nie to masz możliwość zwrotu.
  • #4 15653633
    losiek177
    Poziom 16  
    Czyli jedyna opcja to separator? Musze znaleźć chwilkę i podjechać do klienta to zdam relację czy się udało.
  • #5 15654119
    jaras231
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Kiedyś miałem podobny objaw, 7kamer analogowych 4podpięte było ok a po dołączenie następnych pojawiały się zakłócenia, pomogły tylko separator aktywny.
  • #6 15655765
    reweriko

Poziom 25  
    Ocena: 99
    Ja bym zaczął od zasilenia kamer z akumulatorów aby dokładnie zlokalizować w czym problem.
    Konto firmowe:
    ALLSYSTEM
    Krzyżowa, Bytom, 41-909 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://allsystem.eu
  • #7 15655891
    losiek177
    Poziom 16  
    Jedna kamera wydaje się powodować problem. Ta zamontowana najbliżej rejestratora na ścianie. Próbowałem już zasilać ją z osobnego zasilacza, ale ciągle to samo, jak podpinam jej zasilanie to pojawiają się zakłócenia. Dlatego padło na wymianę przewodu. Poprawiło się raptem na dwa dni i znowu to samo. Separatory zakładałem właściwie tylko na kamerę na której miałem ten pas, spróbuję założyć go na tą sprawiającą problem.
  • #8 15656076
    jpl
    Poziom 34  
    losiek177 napisał:
    Separatory zakładałem właściwie tylko na kamerę

separator zakładasz PRZY wejściu wizyjnym do rejestratora, czyli przy rejestratorze.

Jakie masz te separatory?
  • #9 15656129
    losiek177
    Poziom 16  
    Chodziło mi że zakładałem na linie wizji tej kamery. Oczywiście od strony rejestratora i tylko jeden. Mam te separatory http://www.merx.pl/531-separator-galwaniczny-ahd-1080p-prosty-ahdmx-f-ig-k-rx.html

Zastanawiam się jeszcze nad jednym faktem, bo dwie kamery te zamontowane na słupie energetyki, są skręcone ze sobą śrubą gwintowaną, co za tym idzie ich obudowy są połączone. Może to wpływa jakoś na wizję. Odłączałem obie całkowicie od zasilania i wizji, ale efektu brak. Może to zbieg okoliczności że odłączenie tej na murze powoduje zanik pasów a problem leży zupełnie gdzie indziej. Właśnie na jeden z tych kamer zamontowanych na słupie energetyki pojawia się ten kolorowy pas.
  • #10 15656601
    jpl
    Poziom 34  
    Problem jest taki że jak jedna kamera na masie obrazu spowoduje zakłócenia to te zakłócenia są wszędzie. Masy sygnałowe schodzą się w rejestratorze.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z monitoringiem opartym na systemie BCS HDCVI, gdzie na ekranie jednej z kamer pojawia się kolorowy, przeźroczysty pas wędrujący z prawej do lewej, a na innej kamerze w nocy występują poziome, nieruchome pasy. Zainstalowane urządzenia to rejestrator BCS-CVR0401-III oraz kamery BCS-THC6200IR3, zasilane przez PSDC08128T Pulsar. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym wymiany zasilacza i kamer, jednak problem nadal występuje. Sugerowane rozwiązania obejmują zastosowanie separatorów galwanicznych, które mogą pomóc w eliminacji zakłóceń. Wskazano również na możliwość, że zakłócenia mogą być spowodowane połączeniem masy sygnałowej w rejestratorze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA