Ad. mój poprzedni post:
Po zwiedzeniu kilku marketów, odkryłem, że potrzebuję lodówki której drzwi po otwarciu nie będą wychodziły poza obrys lodówki z uwagi na bliskość ściany. Wobec tego modele które rozważam to:
Samsung RL24FCAS Jedyną wątpliwość jaką wobec niej mam to serwis samsunga- czy ktoś miał z nim do czynienia? Gdzieś przeczytałem opinię, że w okresie gwarancji ktoś musiał na własną rękę dostarczyć lodówkę do serwisu...
LG GC 279SVA Niestety nie miałem okazji obejrzeć jej z bliska, więc nie wiem czy drzwi nie wychodzą poza obrys. Poza tym wiele dobrego słyszałem o serwisie LG, czy ktoś może potwierdzić tę informację?
Liebherr CU 27210 Tani model Liebherra. Półki są skonstruowane w ten sposób, że można je wyjąć bez pełnego otwarcia drzwi, z drugiej jednak strony ich uchwyty nie są wytrzymałe ( patrz
link ). Poza tym wiele złego przeczytałem o tanich produktach Liebherra- nie są tak solidne jak te droższe. Ciekaw też jestem jak wygląda serwis tych lodówek w okresie gwarancyjnym.
Poza tymi, są jeszcze dwie inne firmy których lodówki spełniają moje wymagania (szer. max 55cm, wys. ok 160cm, dolny zamrażalnik):
Elextrolux:
ERB23000W ,
ERB 2722. Nie widziałem tych lodówek, więc nie wiem czy drzwi nie wychodzą poza obrys. Nie wiem też czy są to te "dobre" electroluxy, czy gorsze...
Amica: o ile istnieje lodówka o parametrach jakie mnie interesują i której drzwi nie wychodzą poza obrys lodówki po otwarciu, to przykuwa uwagę GWARANCJA. Otóż za dopłatą 150zł można ją przedłużyć do okresu 5 lat. Nie wiem jednak czy przedłużenie to gwarantuje "FULL serwis".
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł powiedzieć mi coś o konstrukcji wymienionych przeze mnie modeli, sposobu postępowania producenta przy zgłoszeniach reklamacyjnych oraz ewentualnego wskazania innych godnych uwagi modeli. (Przyznam, że z uwagi na małą ilość lodówek spełniających moje oczekiwania, będę musiał poszerzyć pole wyboru i jako jedyne kryterium postawić MAX szerokość 55cm).
Pozdrawiam wszystkich czytających i zaangażowanych