logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja zbiorcza- zastosowanie triset 113 vs WDXpek

nokiv 08 Maj 2016 11:25 1179 2
REKLAMA
  • #1 15658036
    nokiv
    Poziom 8  
    Witam, mam pytanie do doświadczonych kolegów.
    Przy okazji wykonywania instalacji elektrycznej w nowo budowanym bloku mamy położyć instalację TV/SAT. do każdego mieszkania dajemy po 2 koncentryki ze skrzynek mieszkaniowych zlokalizowanych na klatkach. Na mieszkania ma być sygnał z tv naziemnej i jednego satelity. Są 2 klatki po 15 mieszkań.
    Moje pytanie jest takie czy jeżeli zamiast przewodu Triset 113 1,13/4,8 do poszczególnych mieszkań zastosujemy WDXpek 1,0/4,8 to jakość sygnału będzie dużo gorsza? najdłuższe odległości od multiswchy to 20 -30m.
    Pytanie wynika z tego że mam dostęp do producenta Przewodu WDXpek, więc cena przewodu była by okazyjna.
  • REKLAMA
  • #2 15658048
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2937
    nokiv napisał:
    Witam, mam pytanie do doświadczonych kolegów.
    Przy okazji wykonywania instalacji elektrycznej w nowo budowanym bloku mamy położyć instalację TV/SAT. do każdego mieszkania dajemy po 2 koncentryki ze skrzynek mieszkaniowych zlokalizowanych na klatkach. Na mieszkania ma być sygnał z tv naziemnej i jednego satelity. Są 2 klatki po 15 mieszkań.
    Moje pytanie jest takie czy jeżeli zamiast przewodu Triset 113 1,13/4,8 do poszczególnych mieszkań zastosujemy WDXpek 1,0/4,8 to jakość sygnału będzie dużo gorsza? najdłuższe odległości od multiswchy to 20 -30m.
    Pytanie wynika z tego że mam dostęp do producenta Przewodu WDXpek, więc cena przewodu była by okazyjna.

Nie oszczędzaj abyś potem nie żałował.
    Zamiast podać ile ma ekranowania to podają
    Cytat:
    Procent krycia oplotem 45%
    a to nie wygląda dobrze.
    Zobacz jak wyglądają dobre kable: http://www.dmtrade.pl/p4850,kabel-rg6u-quad-shield-4x-ekran-120db-100m.html
REKLAMA