logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nissan Note - Drążek kierowniczy, podkładka zabezpieczająca

jakolpi 09 Maj 2016 14:10 2106 6
REKLAMA
  • #1 15660821
    jakolpi
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Wymieniam drążek kierowniczy. Z nowym drążkiem załączona jest podkładka. W którą stronę
    mają być skierowane "ząbki" na podkładce - w stronę przekładni kierowniczej czy w stronę
    drążka kierowniczego. Proszę o wyjaśnienie. Szukałem ale bez rezultatu a samochód pilnie potrzebny.
    Załączniki:
    • Nissan Note - Drążek kierowniczy, podkładka zabezpieczająca Nissan drążek.jpg (1.42 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15661213
    neo62
    Poziom 17  
    Ocena: 53
    Zapewne ząbki muszą w coś wejść, domyślam się że wchodzą w wycięcia od strony maglownicy bo podkładkę trzeba "zaklepać" na końcówce drążka. Tyle mogę powiedzieć po tym zdjęciu.
  • REKLAMA
  • #3 15661303
    jakolpi
    Poziom 11  
    Dokręciłem z dozwoloną siłą dwoma kluczami płaskimi ( 29 mm. / 22 mm. ) , gwint posmarowałem klejem LOCTITE 243. Proszę o fachową opinie.
    Załączniki:
    • Nissan Note - Drążek kierowniczy, podkładka zabezpieczająca Loctite 243.jpg (291.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 15661322
    jakolpi
    Poziom 11  
    W maglownicy nie było nacięć na schowanie zaczepów podkładki. Taka podkładka zabezpieczająca występuje też w innych samochodach ( Skoda ) .

Dodano po 14 [minuty]:

Ten element to jest drążek kierowniczy wkręcany w listwę maglownicy ( proszę nie mylić z końcówką drążka kierowniczego ). Tam jest tak mało miejsca, że zaklepanie podkładki jest niemożliwe ( chyba ? ).
  • REKLAMA
  • #5 15661731
    neo62
    Poziom 17  
    Ocena: 53
    Dokładnie tego szukałem, listwa maglownicy powinna mieć wpusty, a na drążku od strony listwy powinno się te podkładkę wywinąć żeby się nie odkręcił drążek.
  • #6 15661889
    jakolpi
    Poziom 11  
    Dokładnie sprawdzałem, na listwie nie było nacięć aby schowały się zaczepy podkładki.
  • #7 15663284
    jakolpi
    Poziom 11  
    Gdzie ( w jakim samochodzie ) taka podkładka ma zastosowanie przy wymianie drążka kierowniczego?
    Załączniki:
    • Nissan Note - Drążek kierowniczy, podkładka zabezpieczająca Podkładka drążka kier..jpg (36.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wymienia drążek kierowniczy w Nissan Note i pyta o kierunek ząbków na podkładce zabezpieczającej. Odpowiedzi sugerują, że ząbki powinny być skierowane w stronę listwy maglownicy, aby zapewnić prawidłowe mocowanie. Wskazano, że w niektórych modelach, takich jak Skoda, podkładka również występuje. Użytkownik zauważa, że w jego maglownicy nie ma nacięć do schowania zaczepów podkładki, co może utrudniać jej zaklepanie. Dodatkowo, podano, że drążek kierowniczy jest wkręcany w listwę maglownicy, co wymaga ostrożności przy montażu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA