logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Licznik SagemcomCX2000-9 z Energa - brak bilansowania faz, nieprawidłowe zliczanie mocy

marspeed 15 Maj 2016 10:27 7320 2
REKLAMA
  • #1 15674478
    marspeed
    Poziom 2  
    Witam forumowiczów,

jestem użutkownikiem licznika dwukierunkowego SagemcomCX2000-9 pracującego z trójfazowym inwerterem paneli u operatora Energa. Niestety zauważam iż licznik nieprawidłowo zlicza moc pobierana i oddawaną. Zachowuje sie tak jakby nie było bilansowania faz przy zaliczaniu energii. Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z tego typu licznikiem i wie czy posiada on opcje bilansowania? Jeśli posiada on bilansowanie czy jest ono włączane programowo i instalator nie załączył tej opcji?

Dziękuję za wszelkie informacje.

Licznik SagemcomCX2000-9 z Energa - brak bilansowania faz, nieprawidłowe zliczanie mocy
  • REKLAMA
  • #2 15674614
    synology1
    Poziom 16  
    Ocena: 144
    Pewnie jak większość z nas nie masz bilansowania fazowego dlatego falownik trójfazowy nie jest najlepszym rozwiązaniem pozostaje równe rozłożenie odbiorników na 3 fazy w przypadku inwertera jednofazowego przełożenie na jednofaze
  • #3 15678996
    marspeed
    Poziom 2  
    Dziś kontaktowałem się z Energą i potwierdzili iz Segem nie ma bilansowania międzyfazowego. Poinformowali mnie iż podczas przetargów na liczniki stosuje się kryterium 100% ceny i lepsze marki są wycinane a wygrywają tanie rozwiązania typu Sagem czy Apator. :/
REKLAMA