logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka Elektryczna - Pomylenie biegunów w silniku czy da się uratować ?

bartek2191081 20 Maj 2016 16:31 7944 3
REKLAMA
  • #1 15687644
    bartek2191081
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Witam mam pewien ogromny problem ponieważ kosiarka ostatnio zaczęła mi dziwnie buczeć i poszedł z niej dym , w takim razie postanowiłem wymontować silnik z kosiarki dodatkowo robiąc zdjęcie jak są połączone kable żeby później niczego nie pomylić dodam że na wirnik na którym jest nóż jest połączony z silnikiem paskiem klinowym . Dojrzałem że silnik buczał z powodu zapchania dużą ilością trawy i nie mógł po prostu wystartować oczyściłem go dokładnie wtedy wałek zaczął się kręcić
    to ponownie umieściłem go w obudowie kosiarki , lecz nie fart telefon mi się rozładował i postanowiłem sam połączyć kable . i tu się to stało zamiast Białego z niebieskim połączyłem go z brązowym tak samo czarny z niebieskim i trach poszła lekka iskra silnik ruszył i juz nie wstał . później szybko zmieniłem te kable lecz dalej silnik juz nie wstał. Czy jest na to jakaś rada ? aby silnik znów wystartował czy nie ? dodam ze jest to 1000 w silnik na pasku klinowym . Czy czeka mnie wymiana silnika czy da się coś zrobić . Przyznam ze nie znam się jeszcze na tym ale planuje zagłębić się w elektryce . Wybieram się do Tech. Elektrycznego.

Kosiarka Elektryczna - Pomylenie biegunów w silniku czy da się uratować ?
  • REKLAMA
  • #2 15687795
    Maciej Raniś
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Ten silnik wygląda na spalony, sądząc po wyglądzie uzwojenia stojana.
  • REKLAMA
  • #3 15687815
    bartek2191081
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    mysle ze ma pan racje w takim razie czym mogę zastąpić ten silnik
  • #4 15689784
    piotrek22101
    Poziom 39  
    Ocena: 1421
    Inny o takich parametrach co poprzednik.
REKLAMA