logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 B8 2.0 TDI 2009 - rozrusznik nie kręci, komunikat o słabym akumulatorze

roman2361 21 Maj 2016 20:55 10719 3
REKLAMA
  • #1 15690357
    roman2361
    Poziom 15  
    Ocena: 71
    witam wszystkich
    Auto sprowadziłem po stłuczce. Wyświetla się komunikat, że aku za słaby-podmieniłem na nowy-ten sam komunikat. Symptom jest taki, że po próbie uruchomienia silnika, słychać tylko stukot z okolic rozrusznika i lekkie przygasanie zegarów. Silnik na pewno "nie zablokowany-koło zamachowe kręciło. Nie podpinałem jeszcze na krótko rozrusznika. Przekaźniki i bezpieczniki ok. Podpinałem pod interfejs ale niestety nie udało mi się połączyć na razie.
    Pytanie mam takie zanim go sprawdzę dokładnie rozrusznik lub go "wydrę, czy jest możliwa jakaś inna usterka związana np. ze stacyjką (Gdzieś mi się w sieci to przewinęło, że w tych typach się dzieje). Jeśli miał ktoś podobny problem proszę o pomoc. Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 15690499
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15690510
    piotrek22101
    Poziom 39  
    Ocena: 1416
    Jeśli po stłuczce to sprawdź grube przewody od akumulatora do masy i do rozrusznika. Oraz klemy,czy dobrze dociśnięte. Jak masz miernik to sprawdź ile volt jest na akumulatorze w momencie kręcenia.
  • #4 16119794
    roman2361
    Poziom 15  
    Ocena: 71
    Auto uruchomione już dawno, tylko brak czasu na wpis.
    Pewnie co niektórzy co znali temat nie pisali.
    Po poczytaniu dopasowałem fakty .
    klema pirotechniczna była problemem.
    koniec tematu
    pozdrawiam
REKLAMA