Szaman52 napisał: Kończę tą dyskusję bo nic nie wnosi do tematu
I bardzo dobrze Kolega robi. Wiele tu Kolega nie wniósł, a zamieszanie robi.
Szaman52 napisał: Kupcie sobie piecyk np. 5W i spróbójcie się przebić się z wokalem na odtwarzaczu które ma też 5W.
To na temat? Jakiś związek z tematem?
Szaman52 napisał: Kończę tą dyskusję bo nic nie wnosi do tematu a tylko pobudza niepotrzebne emocje. Wiadomo to każdemu który kiedykolwiek stał na scenie że akustyka każdej sali jest inna. Ja badałem salę gdy jest pusta szumem różowym i zawsze nastawy trzeba było korygować gdy sala się napełniła.
To akurat wie każde dziecko, które ma zamiar zajmować się akustyką i nagłośnieniem - dla Kolegi to coś na miarę odkrycia ameryki? Po 40 latach na scenie?
Szaman52 napisał: .398216 Usunięty Zastanów się co piszesz. nawet superinfra ultra hiper cardioic nie ma takich właściwości by nie złapać dźwięków odbitych.
Nic takiego nie napisałem. Na pewno "złapie" dźwięki odbite, ale z jakim poziomem względem poziomu dźwięku wokalisty? Gdybym nie miał do czynienia z estradą i akustyką, gdybym nie był realizatorem, gdybym nie miał podstawowej wiedzy i nie pracował w tej branży prawie 40 lat (

) - nie zabierałby głosu... a może nawet uwierzył w Twoje Kolego "porady". Jednak Miałem, pracowałem i byłem, więc wiem o czym piszę, czego o dotychczasowych postach Kolegi raczej powiedzieć nie można...