logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozłączanie z serwerami Battlefield 3 po 10 minutach gry - komunikat o czasie połączenia

ma398 23 Maj 2016 07:44 1962 4
REKLAMA
  • #1 15692968
    ma398
    Poziom 25  
    Ocena: 15
    Witam.

Od jakiegoś tygodnia mam problem z grą Battlefield 3. Dziwna sprawa, ponieważ nigdy nie miałem z nią takich "przebojów", ale do rzeczy. Sprawa wygląda tak, że po wejściu na jakikolwiek serwer po ok 10 minutach gry wyrzuca mnie z niej, a na battlelog pojawia się komunikat: "Rozłączenie z grą: upłynął czas nawiązania połączenia z serwerem" i tak w kółko. Przesyłam, też screena żebyście mogli sobie zobaczyć jak to wygląda.

Ma ktoś jakieś pomysły? Jedyne co zrobiłem to przeinstalowałem Origin, Punbustera. Dla pewności przeskanowałem antywirusami w poszukiwaniu jakiś zagrożeń, ale i to nic nie dało. :(
    Załączniki:
    • Rozłączanie z serwerami Battlefield 3 po 10 minutach gry - komunikat o czasie połączenia Screen Shot 05-22-16 at 02.32 PM.PNG (1.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15692997
    kudlaty1125
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Z siecią nie masz problemów, nie masz skoków pingu, próbowałeś na różnych serwerach, w innych grach też to się dzieje?

Czy ktoś z rodziny czegoś akurat nie ściąga, i czy na stronie serwera nie ma info o chwilowych problemach technicznych?
  • REKLAMA
  • #3 15693000
    ma398
    Poziom 25  
    Internet mam z sieci kablowej UPC 120 mb/s. W żadnych innych grach nie mam tego problemu :/ Pingi oscylują w granicach 40-60 ( czasem nawet 20) w zależności od regionu serwera. Nie ma na stronie nic o żadnych problemach :(

Dodano po 12 [minuty]:

Właśnie przed chwilą miałem ten sam problem przy pingu 50. Więc to chyba nie od tego zależy...
  • REKLAMA
  • #4 15693027
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 15695743
    ma398
    Poziom 25  
    Wydaje mi się, że problem został rozwiązany. Po 30 minutach gry nic się nie dzieje. Poszedłem troszkę tropem, który podsunął @SQ3RLZ. Na samym początku zainstalowałem sterowniki producenta do karty sieciowej. Potem zresetowałem ustawienia routera i wyłączyłem go na chwilkę. Po włączeniu uruchomiłem grę i nic się nie działo wszystko śmigało jak należy. ;) Także dzięki za pomoc. Na razie nie zamykam tematu, bo może to tylko przedwczesna radość.

Dodano:

Sprawa zakończona. Wszystko wróciło do normy. Zresetowanie ustawień routera i wgranie sterowników od producenta załatwiły problem.
    Moderowany przez swiercm:

Posty scaliłem. Proszę, byś w przypadku aktualizacji informacji używał opcji "Zmień".

Rozłączanie z serwerami Battlefield 3 po 10 minutach gry - komunikat o czasie połączenia
REKLAMA