logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Lark FreeMe x2 7.1s - Przy włączaniu restartuje się.

MaciejsXXX 29 Maj 2016 12:37 1563 15
REKLAMA
  • #1 15706485
    MaciejsXXX
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam. Gdy próbowałem włączyć tablet i wyskoczyło logo Lark, to na tym się skończyło. Tablet ciągle restartuje się po 10 s od pojawienia się loga Lark.
    Czy da się to jakoś naprawić? (Tablet już bez gwarancji)
  • REKLAMA
  • #2 15706510
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Próbować wgrać nowe oprogramowanie.
  • #4 15706530
    ganmpr
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Spróbuj wejść w tryb serwisowy (przy wyłączonym tablecie wciskasz przycisk vol++ lub vol-- razem z przyciskiem power). Tam powinny być opcje do przywrócenia systemu.
    Daj znać jak poszło.
  • REKLAMA
  • #6 15706560
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Od producenta, w sieci brak. Napisz do supportu larka.
  • #7 15706570
    ganmpr
    Poziom 13  
    Sprawdziłem u siebie na Lenovo IdeaTab A2107A.
    Power i Vol++ trzymasz kilka sekund. Urządzenie uruchomi się w trybie Factory Mode. Tam Vol-- zjeżdżasz do opcji Clear eMMC i wciskasz Vol++(zatwierdzenie).
    Urządzenie powinno przywrócić się do ustawień fabrycznych.

Dodano po 3 [minuty]:

Kolego a takie głupie pytanie zadam. Sprawdziłeś ładowanie? bo może nie masz na tyle baterii aby tablet wystartował. Spróbuj podłączyć ładowarkę od komórki na chwilkę i zobacz co sie stanie.
  • REKLAMA
  • #8 15706610
    MaciejsXXX
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Tablet ciągle restartuje się. A z ładowarką to podłączyłem oryginalną i przez 1h do teraz ładowałem. i tablet restartuje się ciągle (pewnie znowu do momentu rozładowania). próbowałem też przez USB z komputerem, i nic.
  • #9 15706638
    ganmpr
    Poziom 13  
    A sprawdzałeś przycisk resetu od spodu obudowy?
    Kurcze a może jakis przycisk się zawiesił.
  • REKLAMA
  • #11 15706689
    ganmpr
    Poziom 13  
    A dasz radę pokazać co się dzieje jak naciśniesz jednocześnie POWER z V++. Bo mój tablet przy takiej próbie włączenia od razu wchodzi w tryb serwisowy. A jeszcze poszukam gdzieś starego larka i sprawdzę jak wygląda wejście w serwis
  • #13 15706786
    ganmpr
    Poziom 13  
    Wygrzebałem starego Larka i nic. Nie chce w ogóle wejść w service mode. Wyświetla ikonę z wykrzyknikiem. Nie mam pojęcia jak go okiełznać. A od ilu lat masz ten tablet?
  • #15 15707481
    ganmpr
    Poziom 13  
    Jakieś pozytywne wieści?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Tablet Lark FreeMe x2 7.1s nie uruchamia się poprawnie, restartując się po wyświetleniu logo Lark. Użytkownik próbował różnych metod, w tym wgrania nowego oprogramowania oraz wejścia w tryb serwisowy, jednak tablet nie reaguje na te próby. Inni użytkownicy sugerowali sprawdzenie przycisku resetu oraz ładowania, ale problem nadal występuje. Ostatecznie, tablet został naprawiony w serwisie za 45 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA