logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju w Ducato 2,8 JTD z 1998 roku?

sidorboss 31 Maj 2016 14:12 5730 9
REKLAMA
  • #1 15711362
    sidorboss
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam,
    Posiadam staruszka Ducato II z 98 roku z silnikiem 2.8 JTD i od pewnego czasu zaczęła mi migać kontrolka oleju. Nie znalazłem nigdzie na elektrodzie info gdzie ten czujnik się mieści. Nie chcę się tarzać pod autem a wymienić samemu potrafię , więc gdyby ktoś mi podsunął gdzie go mam szukać to będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 15712489
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1471
    Przy filtrze oleju nie ma?
  • REKLAMA
  • #3 15713132
    sidorboss
    Poziom 9  
    No właśnie nie wiem bo mam osłonę na dole i muszę się tarzać , ściągać itp
  • #4 15714693
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 15715602
    sidorboss
    Poziom 9  
    Nie wiem dlaczego umieszczasz ten komentarz skoro nie wiesz gdzie się znajduje czujnik ;)
  • #6 15716142
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1471
    BEZET-AGRO napisał:
    No to oddaj do mechanika skoro nie masz ochoty się wysilić.

I tu się z kolegą zgodzę.
    sidorboss napisał:
    Nie wiem dlaczego umieszczasz ten komentarz skoro nie wiesz gdzie się znajduje czujnik ;)

Ale Ty też nie wiesz, bo nawet nie chciało ci się poszukać, a nawet nie sprawdziłeś czy jest tam gdzie wskazałem. Nie trzeba kanału, aby go poszukać, a tylko chęci. Temat ociera się o kosz.
  • REKLAMA
  • #7 15716480
    sidorboss
    Poziom 9  
    Zadałem pytanie na które chciałem , krótką odpowiedź. To że mi powiedziałeś że koło filtra to i ja tak mogę się domyślać. Więc też nie wiesz gdzie on jest. Do kosza powinny trafić wszystkie odpowiedzi pod moim zapytaniem.
  • #8 15716615
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 15717290
    klimosz
    Poziom 19  
    Ocena: 119
    Migająca kontrolka oleju.
    Czujnik może być uszkodzony, zobacz na bloku
    pod kolektorem wydechowym.
  • #10 15717791
    sidorboss
    Poziom 9  
    Ale po co mam się schylać i sprawdzać skoro kolega też nie wie gdzie on jest. I skończ śmiecić temat.

No właśnie chcę go zlokalizować i na początek sprawdzić całą elektrykę bo raz miga , raz świeci a czasem nie świeci. Podejrzewam że kable przetarte. Jak nie to wymienię czujnik. Dzięki podejrzę w okolice kolektora.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający Fiat Ducato II z 1998 roku z silnikiem 2.8 JTD zgłasza problem z migającą kontrolką oleju. Poszukuje lokalizacji czujnika ciśnienia oleju, aby samodzielnie go wymienić. W odpowiedziach sugerowano, że czujnik może znajdować się w okolicy filtra oleju lub na bloku silnika pod kolektorem wydechowym. Użytkownik wyraża frustrację z powodu braku konkretnych wskazówek i planuje sprawdzić elektrykę oraz ewentualnie wymienić czujnik.
REKLAMA