Witam wszystkich
Na wstępie przepraszam jeżeli nie trafiłem z działem.
Borykam się z podłączeniem szyb elektrycznych w aucie, moje podstawy elektryki chyba zawiodły.
Posiadam schemat przekaźnika, który chce zastosować w instalacji ale nie mam już pomysłów jak go podłączyć, dla kogoś zorientowanego w temacie to pewnie będzie chwila żeby mi pomóc.
Przełącznik szyby jest 4pin sterowanie masą:
Piny:
1. plus
2. masa
3. po naciśnięciu przechodzi na niego masa z 2. (załóżmy, że szyba poruszy się w górę)
4. analogicznie j/w po naciśnięciu przechodzi na niego masa z 2. (szyba poruszy się w dół)
Plus w przełączniku potrzebny jest tylko do jego podświetlenia.
Silnik szyby 2 pin, plus i minus (po przekaźniku zamiennie jak sądzę).
Proszę o narysowanie takiego schematu bo chyba obrałem zły kierunek i ciągle klucze w miejscu.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Na wstępie przepraszam jeżeli nie trafiłem z działem.
Borykam się z podłączeniem szyb elektrycznych w aucie, moje podstawy elektryki chyba zawiodły.
Posiadam schemat przekaźnika, który chce zastosować w instalacji ale nie mam już pomysłów jak go podłączyć, dla kogoś zorientowanego w temacie to pewnie będzie chwila żeby mi pomóc.
Przełącznik szyby jest 4pin sterowanie masą:
Piny:
1. plus
2. masa
3. po naciśnięciu przechodzi na niego masa z 2. (załóżmy, że szyba poruszy się w górę)
4. analogicznie j/w po naciśnięciu przechodzi na niego masa z 2. (szyba poruszy się w dół)
Plus w przełączniku potrzebny jest tylko do jego podświetlenia.
Silnik szyby 2 pin, plus i minus (po przekaźniku zamiennie jak sądzę).
Proszę o narysowanie takiego schematu bo chyba obrałem zły kierunek i ciągle klucze w miejscu.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.