logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie wyzwalacza 406278 Legrand do wyłącznika p.poż. - instrukcja

ELszymonEL 14 Cze 2016 22:27 21933 12
REKLAMA
  • #1 15743278
    ELszymonEL
    Poziom 8  
    Ocena: 10
    Witam. Czy mógł bym prosić o fachowa pomoc jak mam podłączyć wyzwalacz żeby wyłącznik p.poż. prawidłowo działał .

Podłączenie wyzwalacza 406278 Legrand do wyłącznika p.poż. - instrukcjaDXx.jpg (3.13 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Podłączenie wyzwalacza 406278 Legrand do wyłącznika p.poż. - instrukcjaDX.jpg (2.98 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15743347
    ELszymonEL
    Poziom 8  
    Podłączałem tak jak na schemacie ,ale wyzwalacz nie może opuścić "d x" i nie wiem dlaczego. Sam wyzwalacz bez "d x" jak się go naciągnie to po zadziałaniu cewki spada, ale jak są razem połączone z "d x" i cewka się załączy to nie opuszcza go i nie wiem dlaczego tak się dzieje . Dlatego proszę jak mam podłączyć odpowiednio kable bo już sam nie wiem co i jak ???
  • #4 15743394
    kozi966
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1284
    Jeżeli poprawnie podłączyłeś i wyzwalacz wzrostowy nie wyłącza aparatu to jest uszkodzony.
    Jesteś pewny poprawnego podłączenia?
  • #5 15743410
    ELszymonEL
    Poziom 8  
    Myśle że poprawnie podłączyłem.

N na C1 - L z B6 na Wyłącznik i z Wyłącznika na C2

Lub

L na C1 - N z B6 na Wyłącznik i z Wyłącznika na C2

Tak ?? Czy Żle jest ??
  • #7 15743460
    ELszymonEL
    Poziom 8  
    Dlatego się pytam co i jak ?? i czy jest dobrze ?? może coś żle robię albo żle czytam schemat ??
  • REKLAMA
  • #8 15744033
    kozi966
    czym wyzwalasz cewkę....? Przecież my nie widzimy jak to podłączyłeś. Twój opis jest na tyle mało precyzyjny, że "diagnoza" jest niemożliwa.
    Narysuj nam schemat swojego podłączenia (a nie schemat samego aparatu).
  • REKLAMA
  • #9 15751864
    ELszymonEL
    Poziom 8  
    Schemat jak podłączyłem opisałem wyżej. Cewka ma być wyzwalana wyłącznikiem p.poż. ,do tego jak widać na zdjęciu jest wyzwalacz podłączony do dx 100 A, a dodatkowo cewka jest zabezpieczona bezpiecznikiem B6 . Schemat podłączenia wyzwalacza też jest na zdjęciu. i tylko proszę o pomoc jak sobie z tym poradzić !!!
  • #10 15751926
    kozi966
    ELszymonEL napisał:
    Schemat jak podłączyłem opisałem wyżej.

To co opisałeś a to jak podłączyłeś może się znacząco różnić.
    Wrzuć zdjęcie podłączenia lub narysuj pełny schemat (wraz z układem zabezpieczającym i załączającym).

Jeżeli jak twierdzisz jest dobrze, to albo uszkodzony jest aparat albo jednak dobrze nie jest.
    Więc jak się upierasz przy tym, że jest dobrze, to reklamuj w sklepie aparat.
  • #11 15751969
    kj1
    Specjalista elektryk
    Ocena: 848
    Czy na pewno "nie wyłącza"
    Jak to sprawdziłeś?
    To, że dźwignia nie opadła nie musi oznaczać, że wyłącznik jest załączony
  • #12 15752699
    Reprint
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    ELszymonEL napisał:
    Myśle że poprawnie podłączyłem.

N na C1 - L z B6 na Wyłącznik i z Wyłącznika na C2

Lub

L na C1 - N z B6 na Wyłącznik i z Wyłącznika na C2

Tak ?? Czy Żle jest ??

Źle.

L z B6 na C1.
    N na C2.
    N na wyłącznik, z wyłącznika na 58.
    Na zacisk 56 można podłączyć kontrolkę zadziałania.
  • #13 16435471
    drejku
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Bez względu na podłączenie to nie zadziała bo rozłączniki serii FR304 (4064 89) NIE SĄ PRZYSTOSOWANE do pracy z wyzwalaczem wzrostowym! Trzeba niestety wymienić rozłącznik na serię FRX :(
    Może komuś się przyda ta informacje aby nie wtopić z kosztami i dwa razy nie kupować wcale nie tanich modułów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w podłączeniu wyzwalacza 406278 Legrand do wyłącznika przeciwpożarowego. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące poprawności podłączenia, w tym konieczność narysowania schematu podłączenia. Wskazano, że wyzwalacz może być uszkodzony, jeśli nie działa prawidłowo. Dodatkowo, podano, że rozłączniki serii FR304 (4064 89) nie są przystosowane do pracy z wyzwalaczem wzrostowym, co może wymagać wymiany na serię FRX. Użytkownik został zachęcony do dokładnego sprawdzenia podłączenia oraz do reklamacji, jeśli urządzenie jest uszkodzone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA