logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

1.9tdi auto 115psi - Falujace obroty na rozgrzewajacym się silniku

Siemensol83 17 Cze 2016 21:04 858 4
REKLAMA
  • #1 15750190
    Siemensol83
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Mam taki skomplikowany problem trochę.
    Gdy auto zimne pali idealnie, jak to mówią od strzała niezależnie od temperatury na zewnątrz.
    Jak jest ciepły bywa że trzeba pokrecic ale to tylko raz na powiedzmy miesiąc.
    Drażni mnie co innego.
    Mianowicie. Gdy jadę stała prędkością na obrotach powiedzmy między 1500 a 2000 obrotów auto potrafi szarpać. Takie pojedyncze szarpniecia od czasu do czasu. Miałem wymienione ostatnio popychacze i szarpniecia jest jakby nawet bardziej intensywne.
    Miałem odbudoaywana skrzynie biegów ale mimo to nie jest idealnie. Jak.jest zimna jest normalnie. Gdy się rozgrzewa to na światłach gdy jest na drive i trzymam na hamulcu to jest tak jakby chciała ruszać i wtedy obroty opadają i podskakuja do góry. Nie wiem czy to jest połączone ale strasznie mnie to denerwuje. Czy miał.ktos może podobne symptomy i jak sobie z nimi poradzić.
    Mechanicy w UK niezbyt zorientowani
  • REKLAMA
  • #2 15753023
    złowrogi_boncur
    Poziom 27  
    Ocena: 420
    W czasie tych falujących obrotów trzeba by sprawdzić na komputerze ciśnienie paliwa, może być to spowodowane regulatorem ciśnienia w pompie.
  • REKLAMA
  • #3 15753672
    Siemensol83
    Poziom 8  
    Możliwe by to było. Ale.u mnie sa pompowtryski.
    Chyba że one nawalaja
  • REKLAMA
  • #4 15770214
    szymon198312
    Poziom 30  
    Ocena: 890
    Nie bardzo rozumiem czy szarpie ci silnik czy skrzynia? Mechanicy bardziej leniwi niż niekumaci ale chyba potrafią podłączyć komputer i chociaż błędy odczytać.
  • #5 15770245
    Siemensol83
    Poziom 8  
    Szarpiacy silnik i falujace obroty okazały się prawdopodobnie starym filtrem paliwa. Po wymianie objawy ustaly. Zostało również wymienione turbo a stare podobno było na tyle zajechane że pourywane były w środku śruby mocujące i pływał wirnik w oleju. Niestety nadal wyskakuje emmision workshop z check engine światełkiem no przynajmniej auto nie traci przy tym mocy.
    Po wymianie turbo pękł jeszcze przewód do interculera więc będzie równiez wymieniany i wtedy się dopiero okaże jak do końca chodzi silnik.
    Narazie dużo gwizdze bo ucieka moc przez pęknięcie.
    Zauważyłem za to że już nie dymi na niebiesko gdy go rano odpala i zostawię na jałowym biegu
REKLAMA