logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ARKA Radom 809P - silnik nie działa po podłączeniu, możliwa usterka pedału

sq8kmo 23 Cze 2016 11:18 1629 2
REKLAMA
  • #1 15763222
    sq8kmo
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam,
    zakupiłem dla żony na znanym portalu aukcyjnym maszynę ARKA Radom 809P, z opisu aukcji wynika że maszyna była używana 2-3 dni i została wystawiona na sprzedaż ale do sedna.
    Po otrzymaniu paczki i wyjęciu jej podłączyłem pedał, przewody zasilające do maszyny, wypoziomowałem na nóżkach maszynę, i tutaj zdziwienie bo nie szyje / sprzedająca twierdzi że wraz z krawcową sprawdzały ja przed wysyłką/;
    - sprawdziłem woltomierzem zasilanie dochodzi do maszyny
    - żaróweczka "świeci"
    - w chwili wciskania pedała słychać delikatne stuknięcie tak jak by silnik próbował się obracać
    - ręcznie kręcąc pokrętłem maszyna szyje więc tak jak by silnik był uszkodzony lub nie dochodziło do niego napięcie?

Po rozkręceniu pokrywy silnika obejrzałem wszystkie przewody, nie widać aby były upalone, silnik po podłączeniu na krótko kręci normalnie, czyli napięcie ucieka najprawdopodobniejszej na pedale?
    Załączniki:
    • ARKA Radom 809P - silnik nie działa po podłączeniu, możliwa usterka pedału IMG_20160704_190012.jpg (736.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ARKA Radom 809P - silnik nie działa po podłączeniu, możliwa usterka pedału IMG_20160704_190001.jpg (761.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15764287
    Zygaqra
    Poziom 35  
    Ocena: 495
    To tytuł postu powinien brzmieć ,, silnik maszyny ..... nie kręci" i nie ma to nic wspólnego z niesprawnością maszyny. Silnik to tylko napęd. Ogólnie tytuł wprowadza w błąd.
  • #3 16093766
    sq8kmo
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Powodem usterki był uszkodzony pedał oraz urwanie się przewodu z "włacznika"
REKLAMA