logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Autoalarm z funkcją otwierania bagażnika i sterowania szybami - cena?

mojomax 27 Mar 2003 16:40 4494 8
  • #1 151167
    mojomax
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    Mam zamiar założyć autoalarm umożliwiający otwieranie bagażnika.

Ile kosztuje najtańszy z taką funkcją (na pilocie powinien być oddzielny przycisk)

Czy występują alarmy z dodakową możliwością sterowania np. szybami w samochodzie za pośrednictwem pilota ?
  • #2 151430
    lukado1
    Poziom 20  
    Ocena: 214
    Co do alarmów z tzw,drugim kanałem do np.otwierania bagażnika to chyba najtańszy jest SEO Delfin(otworzenie bagażnika przez 3Xnaciśnięcie klawisza otwierania)cena ok.180zł.Kolejny to Prestigre 150MX posiada drugi klawisz na pilocie cena chyba z 250zł.
    Co do sterowania szybami to chyba alarmy DOG miały takie coś
    ale myśle że nie warto przepłacać i dokupić moduł za 40zł. 8)
  • #3 151482
    twingo
    Poziom 17  
    Ocena: 58
    Ja mam Skorpiona. Ma taką funkcję tzn. drugi kanał do sterowania czymkolwiek np. siłownikiem w bagażniku lub światłami zewnętrzymi. Jest tylko zasdadnicza kwestia. Nie możesz otworzyć bagażnika puki nie wyłączysz alarmu, tak więc sprawdź zanim coś kupisz czy nie jest tak, że drugi kanał działa, ale co z tego. Otworzysz klapę bagażnika i zacznie wyć.
  • #4 151487
    zhu
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    ja używam alarm LANGEFORD , 3 albo 4 kanały , nienażekam , otwieranie dachu przy włączonym alarmie (uchylanie dachu lub otwieranie) , zdalne odpalanie auta(np. w zimie) , programowanie stref ochrony , blokada samochodu po pewnym czasie np. po kradzieży kluczyków , domykanie szyb itd. ;
    pilot ma dwa przyciski , można różnie sterować np. naciśnięcie dwóch to uchylanie dachu przy włączonym alarmie ;
    co do otwierania bagażnika to sprawdź , czy sprężyny same podniosą klapę bag. czy będziesz po otwarciu podnosił reką (b.niewygodne-zastanów się czy to ma sens )
    pozdrawiam all .
  • #5 152141
    mojomax
    Poziom 15  
    zhu napisał:
    ja używam alarm LANGEFORD , 3 albo 4 kanały , nienażekam , otwieranie dachu przy włączonym alarmie (uchylanie dachu lub otwieranie) , zdalne odpalanie auta(np. w zimie) , programowanie stref ochrony , blokada samochodu po pewnym czasie np. po kradzieży kluczyków , domykanie szyb itd. ;
    pilot ma dwa przyciski , można różnie sterować np. naciśnięcie dwóch to uchylanie dachu przy włączonym alarmie ;
    co do otwierania bagażnika to sprawdź , czy sprężyny same podniosą klapę bag. czy będziesz po otwarciu podnosił reką (b.niewygodne-zastanów się czy to ma sens )
    pozdrawiam all .

To co piszesz bardzo mi sie podoba, powiedz tylko jeszcze jaka jest cena tego cacka ?
  • #6 152788
    twingo
    Poziom 17  
    Ocena: 58
    Nie to nie ten. Mój nazywa się Skorpion Alfa. Ma funkcję antyporwaniową, prealarm i takie tam bajerki. Przez rok używania nie stwierdziłem najmniejszych problemów ! Do tego mam jeszcze czujkę dualną tzn. uderzenia i ultradźwiękową też skorpiona. Jak dla mnie to jest to najbardziej wypasiony system w normalnej cenie. Polecam gorąco. Ma wiele funkcji programowalnych np. domykanie szyb. Jeśli będziesz zainteresowany to prześlę Ci więcej info. Ja w zeszłym roku płaciłem za centralkę 198 zł brutto - tyle że na firmę. Ale jak podasz byle co też Ci sprzedadzą.
  • #7 153002
    mojomax
    Poziom 15  
    lucky napisał:
    Co do alarmów z tzw,drugim kanałem do np.otwierania bagażnika to chyba najtańszy jest SEO Delfin(otworzenie bagażnika przez 3Xnaciśnięcie klawisza otwierania)cena ok.180zł.Kolejny to Prestigre 150MX posiada drugi klawisz na pilocie cena chyba z 250zł.
    Co do sterowania szybami to chyba alarmy DOG miały takie coś
    ale myśle że nie warto przepłacać i dokupić moduł za 40zł. 8)

Gdzie nabyć tego seo delfin-a ?
  • #8 153852
    lukado1
    Poziom 20  
    Ocena: 214
    Firma Auto-Magic z Katowic lub Boston z Gliwic jeśli jesteś ze śląska.
    Co do antynapadu to możesz kupić SEO Symphony też ma 2kanał
    i kosztuje podobnie jak Delfin.
    Na giełdzie w gliwicach też kupisz.
  • #9 3075706
    GeorgeX
    Poziom 11  
    Używam alarmu Firmy AMT SuperForteca. Jest kanał do sterowania np siłownika klap bagażnika. Dodatkowy przycisk na pilocie. A otwarcie bagażnika powoduje automatyczne rozbrojenie alarmu. Ceny tych central to ok 130zł. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy autoalarmów z funkcją otwierania bagażnika oraz sterowania szybami za pomocą pilota. Najtańszym systemem z możliwością otwierania bagażnika jest SEO Delfin, który umożliwia otwarcie przez potrójne naciśnięcie przycisku, kosztuje około 180 zł. Alternatywnie model Prestige 150MX posiada drugi przycisk na pilocie, cena około 250 zł. Alarmy DOG oferowały funkcję sterowania szybami, jednak często lepszym rozwiązaniem jest dokupienie osobnego modułu za około 40 zł. System Skorpion Alfa posiada drugi kanał do sterowania np. siłownikiem bagażnika lub światłami, z funkcją domykania szyb i prealarmem, koszt centralki to około 198 zł brutto. Alarm LANGEFORD oferuje 3-4 kanały, z funkcjami zdalnego odpalania, programowania stref ochrony, domykania szyb i otwierania dachu, pilot z dwoma przyciskami. Firma Auto-Magic z Katowic oraz Boston z Gliwic to miejsca, gdzie można nabyć systemy SEO Delfin i Symphony. Model AMT SuperForteca posiada kanał do sterowania siłownikiem klapy bagażnika, z dodatkowym przyciskiem na pilocie i automatycznym rozbrajaniem alarmu przy otwarciu bagażnika, koszt około 130 zł. Warto zwrócić uwagę, czy otwarcie bagażnika wymaga wyłączenia alarmu, aby uniknąć uruchomienia syreny.
REKLAMA