logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Westa TC-401 - błędne działanie pilota po wymianie pamięci i ustawieniach serwisowych

Kumik 02 Lip 2005 17:24 1029 3
REKLAMA
  • #1 1623828
    Kumik
    Poziom 11  
    Musiałem w tym TV wymienić pamięć i co za tym idzie ustawić opcje serwisowe. Problem polega na tym że telewizorek ma dokładaną telegazetę i przy standartowych ustawieniach nie współpracuje prawidłowo z pilotem. Klawisze numeryczne są obniżone o 1 w dół czyli 1=2 itd nie można też wyjść z txt. Moduł jest firmy Biaster. Może ktoś spotkał się z takim problemem lub wie które opcje są za to odpowiedzialne
  • REKLAMA
  • #2 1623944
    domint
    Poziom 25  
    Ocena: 10
    Spróbuj tak: 1-1578; 2-234568; 3-134; 4-3 lub 5.
  • REKLAMA
  • #3 1624513
    Kumik
    Poziom 11  
    dzięki za podpowiedź ale doszedłem do wniosku że dokładka działa zupełnie niezależnie i nie ma nic wspólnego z opcjami procesora. Myśle że ona nigdy nie działała prawidłowo. Ktoś klientowi wcisnął kit !!!!!! co gorsze po zapięciu sygnałów RGB w znacznym stopniu pogarsza się obraz. Niech żyją wciskacze takiego kitu sto lat !!!!!
  • #4 1624942
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6600
    Kumik napisał:
    ... doszedłem do wniosku że dokładka działa zupełnie niezależnie i nie ma nic wspólnego z opcjami procesora. Myśle że ona nigdy nie działała prawidłowo...

Masz rację ale częściowo. Tzn. fakt, że dokładka działa zupełnie niezależnie. Natomiast ten txt zapewne działał kiedyś prawidłowo. Spotkałem się z txt (nie wiem czy tego samego producenta), że działały prawidłowo a później miały numery przesunięte o 1 w stosunku do wywoływanych z pilota. Jest to usterką w dostawionej płycie TXTu. Klient godził się z tym, że tak ma być.
REKLAMA