logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Miele G1224 SC ECO - nie uruchamia pompy obiegowej

Kangur190 06 Lip 2016 07:32 2109 1
REKLAMA
  • #1 15789696
    Kangur190
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam.
    Proszę o poradę gdzie szukać przyczyny awarii zmywarki Miele G1224 SC ECO. Po uruchomieniu nabiera wodę, licznik zaczyna odliczać, po nabraniu wody słychać kilkakrotne cykanie sterownika. Wtedy niby chce wystartować, ale nie może, a pompa obiegowa nie załącza się i w ogóle jest cisza.

Wymieniłem całą pompę z hydrostatem i nie dało rezultatu po kilku takich cykaniach maszyna wyświetla błąd F14 i wylewa wodę z powrotem oraz nabiera od nowa i tak w kółko.

Temat był poruszany, ale nikt nie dał konkretnej odpowiedzi na portalu. To co umiałem przejrzane, wyczyszczone nic mechanicznego niczego nie blokuje wszystko sie kreci, podejrzewam, że to jakiś elektryczny problem. Ale gdzie zajrzeć? Nie ma tam tego dużo może ktoś poradzi co po kolei się sprawdza by pompa ożyła, z góry dziekuje za wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 15838968
    Kangur190
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Nie ma tu za wiele znawców firmy Miele, co mnie nie dziwi bo marka uchodzi za praktycznie niepsującą ale jednak jak kazdy "mercedes" im nowszy tym wiecej problemów, stare sprzety z lat 80 jeszcze działają a tu im wiecej czujników i elektroniki z połączeniu z wilgocią daje takie własnie efekty że coraz to mniej sprawne, cóż spróbuje sobie sam poradzić bo nikt tu nic ciekawego nie napisał, wiem że wszelkie informacje odbierają chleb serwisom ale nie kazdego stać na ceny ktore serwuje serwis,temat moge zamknąć bo nic innego nie da sie tu zrobić.
REKLAMA