logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Traktorek kosiarka Rally 11 HP Briggs and Stratton - nie odpala, paliwo w oleju

tsaja 20 Lip 2016 06:56 2973 9
REKLAMA
  • #1 15818930
    tsaja
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam Panowie,
    Posiadam traktorek kosiarkę rally 11 HP Briggs and Stratton. Wczoraj kosiła bez problemu, w pewnej chwili zgasła i już nie chce zapalić. Bagnet od oleju jest pełen i czuć benzynę. Kręci ok czuć kompresję. Przy dłuższym kręceni leci paliwo chyba wydechem. Bardzo proszę o wasze opinnie.
  • REKLAMA
  • #2 15819068
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15819110
    tsaja
    Poziom 10  
    Przeczyścić czy wymienić?

Dodano po 36 [minuty]:

Mam jeszcze prośbę w jaki sposób i gdzie spuścić olej bo na pewno muszę go wymienić.
  • #4 15819280
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 15820841
    tsaja
    Poziom 10  
    W pływaku było sporo syfu. Sam pływak raczej jest ok. Po wyczyszczeniu i wymianie oleju. Silnik zapalił za drugim razem. Jednam po 5 minutach zgasł i nie dał się uruchomić. Zapalił na chwilę i zgasł tak kilka razy. Odkręciłem pokrywę pływaka i okazał się że paliwa praktycznie brak. Jakieś sugestie?
  • #6 15820843
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 15820862
    tsaja
    Poziom 10  
    Po południu sprawdzę i dam znać. Z wężyka ze zbiornika paliwo leci :)
  • #8 15820950
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 15821006
    tsaja
    Poziom 10  
    Przeczyszczę jeszcze raz. Mam jeszcze pytanie o akumulator obecny nie ma oznaczeń a chcę kupić nowy.
  • REKLAMA
  • #10 15822988
    tsaja
    Poziom 10  
    Po ponownym przeczyszczeniu wymianie świecy i akumulatora. Sprzęt pracuje bez zastrzeżeń. Założyłem zapobiegawczo kranik między zbiornikiem a gaźnikiem.

Dziękuję za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z traktorkiem kosiarką Rally 11 HP z silnikiem Briggs and Stratton, który przestał odpalać po wcześniejszej pracy. Zauważono obecność paliwa w oleju oraz problemy z gaźnikiem, w tym z zaworkiem pływaka. Po czyszczeniu gaźnika i wymianie oleju, silnik zapalił, ale po chwili zgasł. Użytkownik otrzymał sugestie dotyczące sprawdzenia elementów pomiędzy gaźnikiem a zbiornikiem paliwa oraz czyszczenia pływaka i zaworka iglicowego. Po kolejnych czynnościach, w tym wymianie świecy i akumulatora, traktorek zaczął działać poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA