Witam mam znów kontrolkę silnika w swoim golfie 4 i komunikat abgas wergstatt ! 24 grudnia miałem wymieniany zawór EGR na zamiennik który kosztował mnie 299zł i 3 dni temu jechałem sobie a tu błąd i check od silnika po podpięciu kompa u elektryka wywaliło jakiś błąd związany z EGR'em, facet rozebrał przepustnicę wyczyścił czarny nalot i przez około 350 kilometrów był spokój po czym znów pojawił się check ponownie pojechałem do elektryka który powiedział mi że jeśli po tym czyszczeniu przepustnicy błąd powróci to ratuje mnie tylko wymiana EGRa na jakiś lepszy bo ten mój wytrzymał tylko 8 miesięcy i podobno jest to bardzo słabej jakości zamiennik. Wczoraj po podpięciu kompa wywala taki błąd "Egr open circuit" pojechałem na poradę do drugiego elektryka który powiedział to samo że mój egr padł.... I tu moje pytanie co mogę zrobić ponieważ gwarancje na ten egr mam jeszcze u innego gościa u mechanika (nie elektryka) i bez problemu chcą mi go przyjąć ale ta cała procedura i mogę zostać bez auta do 21 dni (po wyciągnięciu egr'a auto nie nadaję się do użytku na czas wymiany na nowy) Panowie co byście mi poradzili szukać na złomie np na te 2-3 tygodnie tymczasowo EGR'a ? na czas gwarancji? czy to ma sens?