Witam, mam problem z hamulcami w Passacie B3 1993 2E automat. Dotyczy twardego pedału hamulca oraz braku ABS. Zaczęło się po zakupie w zeszłym roku, na początku ABS jako tako działał,hamulce w porządku ale przy wolnej jeździe poniżej 20 km/h było słychać charakterystyczne ,,plumkanie,, spod maski oraz zapalała się kontrolka ABS, pan diagnosta stwierdził że pompa do wymiany, nie potrafił sprecyzować dokładnie, powiedział że jeździć a jak się całkiem rozsypie to wymiana pompy. Po jakimś czasie stało się, zero ABS, pedał twardy a kontrolka ABS świeciła tak długo aż się spaliła. Pojechałem do fachowców od pomp hamulcowych, zdiagnozowali usterkę i do wymiany akumulator ciśnienia wraz z osprzętem. Nadarzyła mi się okazja kupna takiego samego dawcy (,ABS, hamulce sprawne,tyle że manualna skrzynia) ten sam silnik. Dzisiaj przełożyłem akumulator ciśnienia z osprzętem). Dalej nic, przekaźniki wraz z bezpiecznikami (178 i 79 oraz bezpieczniki 30 A) i dalej nic! Pompa pracuje po przekręceniu kluczyka na zapłon słychać,ale pedał jak był twardy tak jest, ABS jak nie działał tak nie działa. W czym tkwi problem??