logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Media-tech MT3145 - głośnik bluetooth nie włącza się, diody świecą

Krzyskm 27 Lip 2016 14:29 32232 14
REKLAMA
  • #1 15832801
    Krzyskm
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam, jestem tu nowy i mam problem. Mam głośnik bluetooth który sie nie włącza. Nie upadł na podłogę ani raz, tylko podczas słuchania na nim muzyki nagle przestał grać i nie da sie go włączyć. Głośnik to Media-tech mt3145. Gdy trzymam przycisk włączania zapalają się diody podswietlające przyciski lecz nic więcej się nie dzieje. Załączam zdjęcia, w tym jedno płytkiktora jest w środku Media-tech MT3145 - głośnik bluetooth nie włącza się, diody świecą Media-tech MT3145 - głośnik bluetooth nie włącza się, diody świecą
  • REKLAMA
  • #2 15832938
    gwidon997
    Poziom 24  
    Ocena: 71
    Zacznijmy od podstaw, Bateria w porządku?? mierzyłeś napięcia na płycie??
  • REKLAMA
  • #3 15833019
    Krzyskm
    Poziom 8  
    Bateria jest dobra, a napięcia nie mierzylem
  • #4 15833067
    gwidon997
    Poziom 24  
    Ocena: 71
    Na jakiej podstawie twierdzisz że bateria jest ok skoro nie mierzyłeś napięcia?? Sprawdź dokładnie płytkę pod kątem spalonych elementów/ścieżek oraz zimnych lutów.
    Trochę zaangażowania! Nikt z nas nie naprawi tego urządzenia ani nie stwierdzi ze 100% pewnością co padło, sam musisz do tego dojść, my co najwyżej możemy Cie naprowadzić.
  • #5 15833148
    Venox
    Poziom 10  
    Ocena: 70
    Jeśli padł układ bluetooth to cała elektronika do wyrzucenia. Nie opłaca się naprawiać takich chińskich głośników bo koszty przewyższą kupno nowego. Posprawdzaj czy nic nie jest nadpalone itp lub czy nie brakuje jakiegoś elementu.
    Jeśli przestał grać to mogła rozładować się bateria :)
  • REKLAMA
  • #6 15915654
    Matikskw
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    Witam kolego udalo Ci sie rozwiazac problem ? U mnie ta sama sytuacja podpiołem bezposrednio napiecie z ladowarki na płyte i dalej to samo swieca sie diody wyswietlacz nie startuje po puszczeniu wlacznika gasną. Jakies sugestie ?
  • #7 16082843
    Marius_1983
    Poziom 1  
    Wiem, iż nie w temacie, aczkolwiek ...
    Dostałem takowy głośnik do naprawy, (przelutowanie złącza usb), i ... nie wiem jak to rozkręcić, a widzę, iż wam się udało. Możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić? Nie chcę czegoś popsuć przy rozbieraniu.
  • #8 16084392
    Matikskw
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    Musisz ciągnąć plastikowy przód, trzyma się na czterech "kołkach" które są jego integralną częścią, są sklejone z drewnianą resztą. Bez podważenia na dole i uszczerbienia trochę drewnianej reszty obudowy chyba się nie obejdzie. Powodzenia.
    Pozdrawiam
  • #9 16384121
    ekodarck
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Jak sie diody zapalaja to u mnie jest kwestia slabej baterii. mam ten sam glosnik wiec tak jest u mnie, ja z kolei mam inny problem z bluetoothem. na komputerze pojawia sie blad łaczenia. widzi urzadzenie i niby sie łaczy ale przestał działać bezprzewodowo. macie jakies sugestie w cyzm problem? bleutooth w głośniku? pozdrawiam
  • #10 16574283
    pioner21
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Kolego Spalilm mi sie trnzystorek smd na dole gdzie wpiete jest napiecie bateri

Mozesz mi zrobic zdjecie tej plytki w duzej rozdzielczosci???

Bardzo bym prosił bo chce naprawic swojego mt3145

Dodano po 13 [minuty]:

CO Pisze na tym tranzystorku???? Media-tech MT3145 - głośnik bluetooth nie włącza się, diody świecą
  • #11 16923033
    Scabby
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Proszę bardzo : napis na tranzystorku to "S 1"

wysłałbym zdjęcie ale przez telefon nie idzie mi dołączyć.

U mnie identyczny problem jak u przedmówców : bateria naładowana 4.10 V
    po naciśnięciu przycisku power zapalają się diody i po puszczeniu gasną.
    Czasem ale nie zawsze głośnik stuknie.

ktoś już rozwiązał ten problem ?
  • REKLAMA
  • #12 18138808
    lenerox
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Część, widzę że temat stary... Mam głośnik VANSONG A10, wygląda jak ten ze zdjęć. Zapala się niebieska dioda po wciśnięciu MODE i na tym kończy się działanie głośnika. Czy ktoś z Was znalazł rozwiązanie problemu?
  • #13 20400635
    Voltech230V
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Cześć,

mam ten sam problem, spalony ten element, tyle że u mnie zaczyna się literą "A" ale reszta jest niestety w wyniku przepalenia nieczytelna.... patrząc na stronie https://www.s-manuals.com/smd/s1 czy to może być MOSFET SI2301 (https://www.s-manuals.com/pdf/datasheet/s/i/si2301_mcc.pdf)?
  • #15 20453513
    Voltech230V
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Aktualizacja tematu

Zakupiłem i wymieniłem mosfet SI2301 o oznaczeniu A1SHB - radio wróciło do żywych :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z głośnikiem Bluetooth Media-tech MT3145, który nie włącza się, mimo że diody podświetlające przyciski świecą. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie stanu baterii oraz pomiar napięcia na płycie, a także dokładne zbadanie płytki pod kątem uszkodzonych elementów, takich jak spalony tranzystor. W przypadku uszkodzenia układu Bluetooth, naprawa może być nieopłacalna. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z podobnymi problemami oraz podają konkretne rozwiązania, takie jak wymiana uszkodzonego tranzystora na model SI2301, co przywróciło funkcjonalność głośnika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA