logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ATMEGA8515 - Błąd wykrywania procesora w Bascom przy użyciu programatora 5-pinowego

ShEvU_elektro 05 Lip 2005 15:02 1073 5
REKLAMA
  • #1 1630726
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Witam mam problem z ATMEGA8515 otóż mam programator ten z 5 kabelków gdy podłacz eukład pod kompa to bascom wywala błąd że nie znalazl procesora. Wcześniej bylo wszystko ok port LPT jest sprawny. Już niemam głowy próbowałem już chyba wszystkiego i dalej nic :( podłaczylem tez 2313 i tak samo nie widzi go. niepokoji mnie tylko liczba programowan w bascomie bo gdy wywali błąd i klikne ok to włacza sie normanie okno z kodem programu i tam u góry pisze 78 rogramowan(tłumaczac na polski) niewiem czy to moze byc przyczyną. Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1631212
    GienekS
    Poziom 32  
    Ocena: 15
    Skoro dwa różne procki nie działają to trzeba sprawdzić kabelek i kompa.
  • REKLAMA
  • #3 1631241
    Machoni
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    a ) sprawdz kabelek, czy aby dobrze podlaczony, czy ustawiasz wlasciwy programator, itp ???

b ) jakiego osu uzywasz ?? Jesli Xp, to nie wiem jak jest w bascomie, ale ogolnie nie ma bezposredniego dostepu, trzeba uzyc specjalnego drivera.
  • REKLAMA
  • #4 1631368
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    mam xp mam drivera wczesniej normalnie działało wszystko :(. chyba bede musiał zrobic reinstalke xp :/ bo kabelek jest ok port lpt tez
  • REKLAMA
  • #5 1730739
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    Witam. wracam do tematu ponieważ dalej nie działa :( juz była reinstalka XP i dalej lipa :(sprawdzalem tez na drugim kompie tez z xp i też lipa . Pooomocy
  • #6 1730834
    LordBlick
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Tu nie forum poetyckie, tu liczą się konkrety i logiczne myślenie:
    - Skąd masz ten programator "5 kabelków" ?
    - Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest on "OK" ? Nic nie jest wieczne, sprawdź połączenia...
    - Temat masz niezgodny z regulaminem, co to za "pomocy" :?: Od tego jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej...
REKLAMA