logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nivona CafeRomantica 646 - Ekspres nie zaparza kawy.

JarekJumper 21 Sie 2016 19:17 8094 7
REKLAMA
  • #1 15882402
    JarekJumper
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Ekspres miele kawę. Słychać, że kawa trafia do zaparzacza i dysza startuje. Niestety do zaparzenia kawy nie dochodzi. Zmielona kawa ląduje w pojemniku na fusy (sucha). W pojemniku na skropliny nie ma wody. Po czyszczeniu i odkamienianiu jest to samo. Kiedyś podobny objaw miałem w innym ekspresie przy zbyt drobnym zmieleniu kawy. Tu próbowałem na dwóch ustawieniach. Na wyświetlaczu 3 kreski i wędrujące ziarenko kawy. W ekspresie była już wymieniana jakaś uszczelka. Może to ten sam problem...
  • REKLAMA
  • #2 16320918
    jacsaj
    Poziom 2  
    Ocena: 20
    Witam jak pan rozwiązał problem z tym ekspresem bo mam identyczne objawy i nie wiem co robić. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Jacek.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16321864
    jacsaj
    Poziom 2  
    Ocena: 20
    Nie załącza się pompka wody i kawa wysypuje się sucha do zbiorniczka. Tak dzieje się tylko przy ustawianiu kawy z trzech ziarenek czyli najmocniejszym.
  • #5 16435149
    here0
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    ja z takimi obajwami mialam uszkodzony mlynek
  • REKLAMA
  • #6 16437823
    BRum
    Poziom 21  
    Ocena: 388
    Sprawdzić czujnik obecności kawy w zaparzaczu lub młynek zużyty i namiela za mało kawy
  • #7 16438731
    robsons10
    Poziom 23  
    Ocena: 400
    Witam. BRum sorry ale nie ma czegoś takiego jak czujnik kawy w zaparzaczu.
    Na moje oko to do spr szczotki młynka lub zaparzacz do smarowania.
    JarekJumper co znaczy( dysza startuje)?
  • #8 16439282
    BRum
    Poziom 21  
    Ocena: 388
    "czujnik obecności kawy w zaparzaczu"tak napisałem
    W samym zaparzaczu go nie ma ale jest obok zaparzacza i załącza go zaparzacz

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ekspresem Nivona CafeRomantica 646, który mieli kawę, ale nie zaparza jej, a zmielona kawa ląduje w pojemniku na fusy w stanie suchym. Po czyszczeniu i odkamienianiu problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być spowodowane uszkodzeniem młynka, brakiem załączenia pompki wody, lub problemem z czujnikiem obecności kawy w zaparzaczu. Wskazano również na konieczność sprawdzenia szczotek młynka oraz smarowania zaparzacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA