logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Ideapad 100-15IBY- Nie można zainstalować Windowsa 7, blue screen ACPI

roobertpl 26 Sie 2016 17:03 1431 0
REKLAMA
  • #1 15893421
    roobertpl
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam mam problem z laptopem Lenovo Ideapad 100-15IBY.
    Ma zainstalowanego Windowsa 10, chciałem go zmienić na Windowsa 7 niestety nie mogę go zainstalować. Przy każdej probie wyskakuje blue screen. Na forum Lenovo znalazłem informacje ze przy problemach z instalacja Win7 potrzebna jest aktualizacja BIOS, pobrałem i zainstalowałem najnowszego BIOS'a v 2.05 dla tego modelu. Niestety to nie pomogło, blue screen dalej się pojawia. Na zdjęciach są wszystkie moje opcje BIOS'a i i blue screen. Może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dziękuję i pozdrawiam.

Edit: Przepraszam za słabą jakość zdjęć ale były robione wiekowym już telefonem.
    To są wszystkie opcje jakie mam w BIOS.

Lenovo Ideapad 100-15IBY- Nie można zainstalować Windowsa 7, blue screen ACPIDSC_10..jpg (1.36 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Lenovo Ideapad 100-15IBY- Nie można zainstalować Windowsa 7, blue screen ACPIDSC_10..jpg (1.03 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Lenovo Ideapad 100-15IBY- Nie można zainstalować Windowsa 7, blue screen ACPIDSC_10..jpg (1.25 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.Lenovo Ideapad 100-15IBY- Nie można zainstalować Windowsa 7, blue screen ACPIDSC_10..jpg (906.97 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Lenovo Ideapad 100-15IBY- Nie można zainstalować Windowsa 7, blue screen ACPIDSC_10..jpg (976.35 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Lenovo Ideapad 100-15IBY- Nie można zainstalować Windowsa 7, blue screen ACPIDSC_10..jpg (1.55 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Poprawiłem oznaczenie modelu laptopa, oraz pisownię w poście.
    RADU23
  • REKLAMA
REKLAMA