logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Polo 6N 1.9 Sdi - Miga kontrolka świec żarowych, auto nie odpala

magicdudi 05 Wrz 2016 01:32 7221 3
REKLAMA
  • #1 15912202
    magicdudi
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, jestem nowy na forum i mam nadzieję, że dobrze trafiłem :) Mianowicie mam następujący problem:
    W moim Polo 6N 1.9 SDI po wymianie oleju i filtru oleju na desce miga kontrolka świec żarowych, nie umiejętnie postrzegając palącą się kontrolka rezerwy zapowietrzylem układ paliwowy, pomagajac mu 'PLAKIEM' Udalo się uruchomić silnik, odpowietrzyl się ale i tak zostawiłem na jakiś czas na włączonym silniku żeby sobie spokojnie popracowal i później bez problemu palił za pierwszym kręceniem, po przejechaniu ok. 15 km samochód nagle zaczął tracić moc aż w końcu zgasł od tamtej pory nie pali, gdy zapodam mu plaka to z nim pracuje na 2tys obrotów, kontrolka świec miga cały czas miga :/ dziadek Google już jest zielony,
    Wtrysku sprawne, świece były wymieniane, Filtr paliwa okej, pompa w baku tak samo, Filtr powietrza był też ostatnio wymieniany.
    Ktoś? Coś Help!!!! 😱😕
  • REKLAMA
  • #2 15912235
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3435
    magicdudi napisał:
    Wtrysku sprawne,Filtr paliwa okej, pompa w baku tak samo,

To jeszcze napisz jak to sprawdziłeś?
  • REKLAMA
  • #3 15912538
    magicdudi
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    piotrekwoj1 napisał:
    magicdudi napisał:
    Wtrysku sprawne,Filtr paliwa okej, pompa w baku tak samo,

To jeszcze napisz jak to sprawdziłeś?

Filtr paliwa był wymieniany niedawno, pompa w baku czysta cmok czysty, pompa podaje paliwo :) ogl wszystko ogarniał sąsiad mechanik ale wyjechał a Polo nie odpala a jest potrzebne a nie wiem kiedy sąsiad wróci żeby go do Zerknięcia zawołać :)
  • #4 15912748
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3435
    Skoro na plaku pali a bez nie to chyba wiadomo czego mu brakuje pompa to może i podaje ale pod jakim ciśnieniem? Jest ciśnienie w rurkach od wtrysków?
REKLAMA