logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - zanikający zasięg i samoczynne wyłączanie się telefonu

zbyl 07 Lip 2005 15:43 1074 3
REKLAMA
  • #1 1636273
    zbyl
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    mam nokię 3310 z objawami zdawałoby się bardzo prostymi do naprawienia. otóż po włączeniu telefonu jest zasięg, ale zaraz znika i nie ma, albo zaraz po włączeniu się wyłącza, ablo raz jest zasięg, raz nie ma. na ręcznym szukaniu sieci jeśli się już włączy to znajduje wszystkie sieci. wydawałoby się że jest to pa, albo switch, a jednak nie. końcówka mocy byłą w\ymieniana na na pewno działająca, switch również, zasilanie dochodzi do pa, zostały wymienione wszystkie drobne elementy wopkół pa i niektóre wokół switcha według serwisówki. czasami tak się dzieje rónież, gdy jest niesprawna cobba. wymieniłem cobbę, oraz dla pewności cconta, hagara, generator i kwarc. pamięci obie zostały tylko przygrzane, telefon się flashuje normalnie. nie mam pojęcia do czego można się tam przyczepić. dodam jeszcze, ze jak się wyjmie całkiem pa lub switcha to telefon przynajmniej się włącza i nie wyłącza się sam, jakkolwiek co oczywiste nie ma zasięgu, pomóżcie prosze
  • REKLAMA
  • #2 1636326
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Sam sobie odpowiedziałeś - kolejny PA załóż.
  • REKLAMA
  • #3 1636432
    zbyl
    Poziom 15  
    przecież mówię, ze zakłądałem pa z telefonu, w którym działało, mało tego, pa to zakładałem trzy rózne, które sprawdzałem i działały na pewno, tak samo ze switchami
  • #4 1638324
    zbyl
    Poziom 15  
    pomóżcie, bo mam dwa takie przypadki i już nie wiem do czego się przyczepić
REKLAMA